מתכון הרינג מעושן מוגש עם תפוח אפוי ורוטב שמנת חמוצה
6 מנות
המרכיבים:
4 תפוחים אדומים
2 כפות שמן זית עדין
2 קופסאות הרינג מעושן סטארקיסט מפורר לחתיכות גדולות (מסוננות)
לרוטב:
1 מיכל שמנת חמוצה
1 מיכל יוגורט
1 כף חומץ בלסמי
1 שן שום כתושה
צרור שמיר טרי, קצוץ דק (משאירים מעט בצד לעיטור)
מלח ופלפל
לעיטור:
1/2 בצול סגול קלוף וחתוך לקוביות קטנות
ההכנה:
- מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). חותכים מהתפוח את הבסיס והחלק העליון (כמה שפחות רק לצורך יישור). חותכים כל תפוח לרוחב ל-3 פרוסות שוות ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים בשמן זית ומפזרים מעט מלח. אופים כ-20 דקות, או עד להתרככות. מוציאים מהתנור ומקררים בטמפרטורת החדר.
- לרוטב: מערבבים בקערה היטב את השמנת החמוצה עם יוגורט, חומץ בלסמי, שום ושמיר. מתבלים במלח ובפלפל.
- הרכבת המנה: מניחים פרוסת תפוח, מעליה מוסיפים כף גדושה מהרוטב, מניחים מעל נתח מההרינג המעושן ומעטרים בקוביות בצל סגול ושמיר. מגישים מיד.
שתף