חצ׳אפורי

מתכון לשש מנות

מרכיבים:

לבצק החצ'פורי:

500 גרם קמח

25 גרם שמרים

1+1/2 כוס מים פושרים

30 גרם חמאה

גרם חמאה רכה

1 כפית מלח

למלית:

3 קופסאות טונה בשמן זית מסוננות

1-2 כפית מלח

1-2 כפית פלפל שחור גרוס

לטופינג:

ביצה לכל חצ׳אפורי

בצל ירוק להגשה

ההכנה:

מערבבים את הקמח והשמרים  בקערה גדולה ויוצרים גומה במרכז, מניחים בגומה את המים, החמאה והמלח ולשים לבצק רך, אם הבצק נדבק ליד ניתן להוסיף כרבע כוס קמח נוספת. מומלץ ללוש במיקס עם וו לישה כשבע דקות.

מכסים את הקערה ומתפיחים עד שהבצק מכפיל נפחו.

לאחר ההתפחה לשים את הבצק שוב, מחלקים ל- 6 כדורים, ונותנים להם לתפוח שוב על משטח מקומח – 10 דקות, לאחר מכן מרדדים כל כדור לעיגול – לא דק מידי, מורחים במרכז כל עיגול את מלית הטונה מרימים את שולי העיגול מכל צד ומהדקים כל קצה- כך שנוצרת צורה של סירה.יוצרים בעזרת כפית גומה במרכז כל סירה להנחת הביצה

מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, אופים בתנור שחומם מראש בחום של 200 מעלות כ- 15-20 דקות.

מוציאים את התבנית מהתנור ובעזרת מזלג לוחצים מעט את מרכזה של כל סירה כך שנוצרת גומה קלה, לתוך כל גומה שוברים ביצה, מפזרים מלח גס ומחזירים לאפייה לעוד כ- 5 דקות או עד לרמת העשייה של הביצה שמעדיפים. מגישים עם בצל ירוק מעל

שתף

מתכונים נוספים

אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x