סמבוסק מבצק פריך

מרכיבים:

500 גרם קמח לבן

1 כף  אבקת אפייה

½ כוס שמן קנולה

1 כפית מלח

½  כוס מים חמימים

100 גרם חמאה \ תחליף חמאה רכה

למלית:

2 קופסאות טונה מסוננות

1 בצל קצוץ דק מטוגן

1 כפית שטוחה מלח

1 כפית שטוחה פלפל שחור

לציפוי:

ביצה טרופה

ההכנה:

  1. מעבדים את מרכיבי הבצק לבצק אחיד, אם יש צורך מוסיפים מעט נוזלים

  2. מניחים את הבצק בקערה מכוסה מגבת כעשר דקות

  3. מערבבים את מרכיבי המלית

  4. מרדדים את הבצק לעלה דק וקורצים עיגולים

  5. במרכז כל עיגול מניחים מהמלית

  6. מברישים את קצוות העיגול בביצה טרופה ומקפלים את הבצק על המלית .

  7. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים בביצה טרופה

  8. ניתן לפזר שומשום לא חובה

  9. אופים ב- 180 מעלות בתנור שחומם מראש כ- 25 דקות עד השחמה

  10. ניתן להגיש לצד ממרח, או מטבל.

שתף

מתכונים נוספים

אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x