לחמניות איטלקיות מלוחות בסגנון טוניסאי

מאת: פאולין שובל

צילום: אייל גוטמן בן תקווה

לחמניות איטלקיות, מפנקות, עשירות והכי חשוב קלות להכנה ובניחוח טוניסאי!

מרכיבים (כ-30 לחמניות):

500 גרם תפוחי אדמה מבושלים וחמים

700 גרם קמח

4-5 ביצים בגודל בינוני

100 גרם חמאה רכה

2 כפות שמרים יבשים

גרדת תפוז/ לימון (למתוק בלבד)

קורט מלח

2 כפות סוכר

שמן צמחי לטיגון

 

מרכיבים למילוי:

2 קופסאות טונה סטארקיסט עם לימון

לימון כבוש מרוסק (אופציה)

3 ביצים קשות חתוכות

מלפפון חמוץ חתוך לקוביות

עריסה או סחוג, לפי הטעם

מעט זיתים שחורים קצוצים

מעט בצל ירוק קצוץ

 

אופן ההכנה

  1. מרסקים את תפוחי האדמה למחית אחידה. שופכים קמח על משטח העבודה בצורת לוע הר געש.
  2. שמים במרכזו את כל המרכיבים יחד: חמאה, תפוחי אדמה, שמרים, מלח, סוכר וביצים. מערבבים בעזרת מזלג את הכל, עד שמתקבלת בלילה אחידה. מוסיפים לאט את הקמח שמסביב, עד שכולו נספג לתוך הבצק.
  3. יוצרים כדור בצק רך. מניחים במקום חמים לתפיחה למשך כ-20 דקות.
  4. יוצרים כדורים בגודל של ביס, מניחים על מגש מקומח לתפיחה נוספת, מכסים במגבת ומשאירים במקום חמים לחצי שעה.
  5. על אש בינונית, מחממים במחבת שמן לטיגון. כשהשמן חם מספיק, מטגנים את הלחמניות משני הצדדים, עד השחמה.
  6. מערבבים יחד את כל החומרים למילוי. מתבלים במלח ופלפל, לפי הטעם.
  7. ממלאים את הלחמניות בתערובת ומגישים.

 

בתאבון!

שתף

מתכונים נוספים

אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x