בורקס דפי אורז טונה ותפוח אדמה

ל- 8-10 יח'

בלילה לציפוי דפי האורז:

מצרכים:

2 ביצים

‎קורט מלח

1 כף שמן זית

2 כפיות סילאן

2 כפות מים קרים

2 כפיות קורנפלור

למילוי:

מצרכים:

3 קופסאות טונה בשמן זית של סטארקיסט מסוננות היטב

2-3 תפוחי אדמה, מבושלים ומעוכים לפירה

‎½ כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה

‎מלח ופלפל שחור לפי הטעם

1 כף אריסה חריפה

לציפוי:

שומשום

אופן ההכנה:

1.  מכינים את הבלילה: טורפים את הקורנפלור עם המים הקרים לתערובת ללא גושים ואז את שאר מרכיבי הבלילה בכלי שטוח ורחב עם שוליים עד לקבלת תערובת אחידה.

‎2. מערבבים בקערה נפרדת את כל מרכיבי המילוי עד לאיחוד.

‎3. משרים כל דף אורז בבלילת הביצים לשניות בודדות (זמן ממושך יקשה את התפעול היות שדף האורז עשוי להתרכך יתר על המידה)

‎4. מניחים את דף האורז המרוכך קלות על משטח יבש (ניתן על גבי נייר אפייה מעל השיש).  מניחים כף גדושה מהמילוי במרכז הדף, מקפלים לצורת גלילה מאורכת (סגור מהצדדים).

‎5. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומפזרים שומשום מעל. אופים בתנור שחומם מראש ל־220 מעלות עד שהבורקסים מזהיבים (כ-20 דקות).

‎8. מגישים לצד סלט ירקות קצוץ, עגבניות מגורדות  טחינה ואריסה חריפה.

שימו לב, הבורקסים במיטבם מיד לאחר ההכנה.

שתף

מתכונים נוספים