מתכון קלצונה במילוי ירקות, גבינות וטונה עם פלפל חריף
כותב המתכון: פרידה רז
מצרכים:
ל- 4 יחידות
לבצק:
- 4 כוסות קמח
 - 1 כף סוכר
 - 1 כפית מלח
 - 1 כף שמרים יבשים
 - ¼ כוס שמן זית
 - ½ 1 כוסות מים
 
למלית:
- 1 קופסת טונה עם פלפל חריף
 - 5 פטריות פרוסות ומטוגנות במעט שמן זית
 - 3 ענפי ברוקולי מאודים
 - 2 פלפלים קלויים
 - 1 כוס רוטב עגבניות
 - 1 כף טפנד זיתים
 - 1 כף עגבניות מיובשות
 - 1 כף רוטב פסטו
 - כמה עלי בזיליקום קצוצים
 - 150 גר‘ גבינה בולגרית
 - 150 גר‘ גבינת מוצרלה מגורדת
 - 1 ביצה טרופה להברשה
 
אופן ההכנה:
בצק
- מערבלים יחד קמח, מים, שמן זית, שמרים וסוכר עד שמתחיל להיווצר בצק
 - מוסיפים מלח וממשיכים ללוש עד קבלת בצק אחיד
 - מכסים את הקערה ומתפיחים כשעתיים עד הכפלת הנפח
 
- מחלקים את הבצק ל-4 כדורים, ומרדדים כל כדור על נייר אפייה מקומח קלות לעיגולים
 - מורחים על חציו של כל עיגול אחד מסוגי הטפנד ורוטב עגבניות, מפזרים גבינות, טונה ואחד מסוגי הירקות ועלי בזיליקום, חשוב להקפיד להשאיר שוליים ללא רוטב ומלית
 - מקפלים כל עיגול לשניים ומהדקים את השוליים בעזרת מזלג
 - חורצים קווים לעיטור הבצק לפני האפייה ומברישים בביצה טרופה
 - אופים 15 דקות בתנור שחומם ל-220 מעלות עד שהמאפים משחימים
 



            
            
                
              
                
            
            



















