ארוחה ברגע – תבשיל קארי עם טונה

מצרכים

לקארי טונה:

2 כפות שמן זית

1 יחידה בצל קטן קצוץ

3 שיני שום כתושות

1 כפית גראם מסאלה

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית כמון

½ כפית כורכום

1 כפית מלח

¼ כפית פלפל שחור

2 יחידות פלפלים אדומים מתוקים (א בשני צבעים), חתוכים לקוביות

2 קופסאות טונה בשמן צמחי, מסוננות

1 פחית עגבניות מרוסקות (400 מ"ל)

250 מ״ל שמנת לבישול 15% מיכל

להגשה:

אורז מבושל

כוסברה קצוצה

אופן ההכנה

1. מחממים את השמן בסיר או מחבת גדולה ומטגנים את הבצל והשום, תוך כדי ערבוב, עד שהם מתחילים להתרכך ולהזהיב.
2. מוסיפים את כל התבלינים, מערבבים וממשיכים לטגן עוד 2 דקות.
3. מוסיפים את קוביות הפלפלים, מערבבים ומטגנים כ-5 דקות עד שהם מתחילים להתרכך.
4. אחרי שסיננו היטב את הטונה, מוסיפים גם אותה ומערבבים. מנסים לשמור על צ'אנקים גדולים.
5. יוצקים לסיר את העגבניות המרוסקות והשמנת לבישול, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 10 דקות נוספות. טועמים ומתקנים את התיבול.
6. מפזרים כוסברה ומגישים את התבשיל מיד עם אורז.
שתף

מתכונים נוספים

אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x