קציצות טונה אסיאתיות

מתכון של רון יוחננוב, בלוגר ומנחה סדנאות בישול

מצרכים ל-12 קציצות קטנות

קופסת טונה בשמן / מים של סטארקיסט

חצי כוס פירורי לחם / קמח שיבולת שועל

2 ביצים

3 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק

מעט צ'ילי חריף קצוץ דק (לפי הטעם)

כפית ג'ינגר מגורד

2 שיני שום כתושות

כפית סויה

מלח /פלפל שחור

שמן לטיגון

לרוטב:

כוס רוטב צ’ילי מתוק

1/2 כוס רוטב פטריות הוי סטיר (אם אין אפשר לוותר או להשתמש במקום ברוטב טריאקי)

3 כפות סויה

שן שום כתושה

מעט ג'ינג'ר מגורד

מעט צ'ילי חריף טרי קצוץ דק (לפי הטעם)

אופן ההכנה:

בקערה מערבבים את כל המרכיבים של הקציצות עד שמתקבלת תערובת אחידה. מגלגלים לקציצות. אפיה: מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים את הנייר.

מניחים מעל את הקציצות ואופים ב-200 מעלות כ-20 דקות או עד הזהבה.

טיגון:

מטגנים את הקציצות במעט שמן עד הזהבה.

הכנת הרוטב:

מחממים במחבת את כל המצרכים לרוטב. מוסיפים את הקציצות ומערבבים בזהירות. מגישים את הקציצות על אורז, מפרזים מעל כוסברה טרייה/בצל ירוק ומגישים.

להגשה:

כוסברה טרייה קצוצה דק

בצל ירוק קצוץ דק

 

המתכון באדיבות טונה "סטארקיסט"

שתף

מתכונים נוספים

אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x