פלפלים ממולאים צבעוניים עם טונה

 

מצרכים:

 

6-8 פלפלים צבעוניים מתוקים מרוקנים מתוכנם.

2קופסאות טונה במים \ בשמן מסוננות

2 כוסות אורז בסמטי לאחר חצי בישול ( בישול של 20 דקות עם 3.5 כוסות מים וללא כיסוי)

1 בצל קצוץ דק

3 כפות שמן זית

1 עגבנייה קצוצה דק

3 שיני שום קצוצות

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס

1/2 כף כמון

 

לרוטב:

 

5 עגבניות מרוסקות

2 כפות רסק עגבניות

1 בצל גדול קצוץ

3שיני שום כתושות

1/2 כף כמון

1 כף פפריקה מתוקה

1 כפית פלפל שחור גרוס

5 כפות שמן זית

מים עד לכיסוי 3/4 מהפלפלים

 

אופן ההכנה:

 

  1. בקערה מערבבים את הטונה עם שאר מרכיבי המלית
  2. מרוקנים את הפלפלים מתוכנים ושומרים על המכסה של כל פלפל
  3. בסיר רחב שאפשר להכניס לתנור מניחים שמן זית, בצל ותבלינים, מטגנים כחמש דקות ומוסיפים רסק עגבניות, עגבניות מרוסקות כוס מים.
  4. מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה, מסדרים את הפלפלים בסיר בצמידות אחד לשני וממלאים במים עד ל- 3/4 מגובה הפלפלים.
  5. מכניסים לתנור ל- 40 דקות בחום של 170 מעלות עד השחמה.
שתף

מתכונים נוספים

אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x