כל מה שטוב בטונה

מתכונים מנצחים

starkist_chef_page_11.8-z

מאפה מוקרם וזהוב של אטריות אורז עם טונה ופטריות

מחפשים רעיון לארוחה משפחתית קלילה וכיפית לפסח? המאפה הזה הוא כל מה שאתם צריכים.

הפשטידה הזו היא טייק על מאפה הפסטה האהוב, רק שהפעם את הפסטה מחליפות אטריות הנודלס – אטריות אורז רחבות שיחד עם טונה, בצל, פטריות וגבינה צהובה יוצרות מאפה זהוב, עשיר וטעים ללא גלוטן.

אז אם גם אתם שוברים את הראש בחיפוש אחר מתכונים טעימים לארוחות משפחתיות בימי חג הפסח, המתכון הזה הוא כל מה אתם צריכים.

מצרכים

1 חבילה נודלס אורז, אטריות אורז רחבות (250-300 גרם)

2 כפות שמן זית

1בצל בינוני, קצוץ

2 שיני שום כתושות

2 גבעולי סלרי קצוצים

1 סלסלת פטריות שמפניון חתוכות לקוביות

1 חופן עשבי תיבול קצוצים ((פטרוזיליה / כוסברה / בזיליקום / בצל ירוק)

2 קופסאות טונה בשמן זית מסוננות

1 כפית מלח

¼ כפית פלפל שחור גרוס

קורט פפריקה חריפה (לא חובה)

1 קופסא שמנת מתוקה (250 מ"ל)

2 ביצים

1 כוס גבינה צהובה מגוררת+ עוד קצת לפיזור לפני האפייה

¼ כוס פירורי לחם

 

אופן ההכנה

איך מכינים פשטידת אטריות אורז עם טונה?

1. מבשלים את אטריות האורז הרחבות לפי הוראות היצרן.
2. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים קלות תבנית בגודל בינוני.
3. מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את הבצל, השום והסלרי כ-5 דקות תוך כדי ערבוב להזהבה קלה.
4. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב עוד כ-4 דקות עד שהן מתחילות להתכווץ. מעבירים את תכולת המחבת לקערה גדולה.
5. מוסיפים לקערה את עשבי התיבול, הטונה, התבלינים, השמנת לבישול, הביצים והגבינה ומערבבים היטב.
6. מעבירים את התערובת לתבנית ומיישרים. מפזרים מעל את פירורי הלחם ועוד חופן גבינה צהובה מגוררת ואופים 20 דקות או עד שהמאפה מזהיב. מגישים מיד.
שתף

מתכונים נוספים

אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x