לביבות טונה בניחוח כתום

מאת: פאולין שובל

צילום: אייל גוטמן בן תקווה

 

לביבות עשירות במרקמים, צבעים וטעמים, מתאמות כתוספת או כמנה עיקרית משביעה ומזינה.

מרכיבים (ל- 4 סועדים):

2 קופסאות טונה סטארקיסט בשמן זית – מסוננות (יש לשמור את השמן בצד)

2 תפוחי אדמה מבושלים, מעוכים לפירה

2 בטטות מגוררות

1גזר מגורר

1 בצל מגורר

3-4 גבעולי פטרוזליה ועירית קצוצים דק

1 כף קמח תפוח אדמה

1 ביצה

2 קופסאות טונה סטארקיסט בשמן זית טבעי כתית מעולה– מסוננות (יש לשמור את השמן בצד)

1/4 כפית כמון

1/4 כפית פלפל לבן

מלח, לפי הטעם

 

אופן ההכנה

  1. מסננים את קופסת הטונה עם שמן הזית. מפוררים את הדג.
  2. בקערה, שמים תפוח אדמה מבושל ומעוך (אפשר להכין מראש או להשתמש בשאריות פירה), בטטה, גזר ובצל מגוררים.
  3. מוסיפים קמח תפוח אדמה, עשבי תיבול, ותבלינים.
  4. מוסיפים ביצה, מלח לפי הטעם ומערבבים היטב.
  5. יוצרים כדור מהתערובת בגודל כדור גולף. במרכזו יוצרים גומה קטנה וממלאים בטונה (ככפית בערך). סוגרים את כדור הירק היטב. משטחים קלות כדי לקבל צורה של לביבה.
  6. מחממים שמן במחבת (כ- 4 כפות). כשהשמן חם, מטגנים את הלביבות מצד אחד, הופכים וממשיכים בטיגון של הצד השני, עד הזהבה יפה.
  7. מגישים חם או בטמפרטורת החדר, ניתן להכין מראש ולשמור עד יומיים במקרר, ולחמם בתנור לפני הגשה.

 

שתף

מתכונים נוספים

אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x