מתכון קציצות טונה מרוקאיות עם רוטב עגבניות

כותב המתכון: מורן איתן, דיאטנית קלינית

 

מצרכים: 
16 יחידות- כ60 קלוריות לקציצה

לקציצות:

2 קופסאות סטארקיסט טונה במים 

כף שמן קנולה 

2 קישואים מגורדים 

1 בצל  

צרור פטרוזיליה קצוץ 

חמש שיני שום קצוץ

1 כפית פפריקה מתוקה 

1 כפית כורכום 

מעט מלח

2 ביצים

 

לרוטב:

5 שיני שום קצוץ

קופסת עגבניות מרוסקות

2 גמבות- חתוכות לרצועות

2 -1פלפלים חריפים קצוצים דק

1 כוס גרגירי חומוס מבושלים

אופציונאלי – מעט לימון מגורד

כפית פפריקה מתוקה

מלח לפי הטעם

חצי כוס מים

אופן ההכנה: 

להכנת הקציצות: בקערה מערבבים 2 קישואים מגורדים, 1 בצל מגורד, צרור פטרוזיליה, 3 שיני שום כתוש, כפית פפריקה, כפית כורכום ומלח לפי הטעם ומסננים מנוזלים. מוסיפים טונה מסוננת מנוזלים  ו1 ביצה ומערבבים. יוצרים כדורים ומברישים כל קציצה בביצה טרופה, ומניחים על נייר אפייה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות, למשך 15 דקות.

להכנת הרוטב: בסיר שטוח מחממים כף שמן ומטגנים את השום. מוסיפים את הירקות עגבניות מרוסקות, התבלינים ומערבבים. מוסיפים חצי כוס מים, מערבבים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה, מידי פעם מסתקלים בסיר ומוסיפים מים בהתאם לצורך.

סידור התבשיל: בצלחת יפה מסדרים במעגל את הקציצות שהוצאו מהתנור ומעל שופכים את הרוטב ובתיאבון

השימוש בדגים וברוטב עגבניות, נפוץ מאוד במטבח של בני עדות ספרד בארץ, שרבים מהם כיום מחזיקים בדרכון ספרדי או דרכון פורטוגלי (לדוגמא) – ביניהם גם אלה שהגיעו למרוקו אחרי גירוש ספרד והביאו איתם לארץ את המסורת הזאת. אם אתם אוהבים קציצות דגים (חריפות, אבל לא רק) – המטבח המרוקאי זה הכיוון שבו כדאי לכם לחפש מתכונים.

שתף

מתכונים נוספים

אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x