מתכון פסטה ברוטב טונה ועגבניות שרי

כותב המתכון: סטארקיסט

מצרכים: 

6 מנות פסטה: 
1 קופסה טונה סטארקיסט 160 גר' בשמן/במים
500 גרם פסטה מקמח מלא
300 גרם עגבניות שרי חתוכות לרבעים 
1 בצל, קצוץ דק 
1 שן שום, כתושה
2/1 צ'ילי חריף, קצוץ דק (אם לא אוהבים טעם פיקנטי ניתן לוותר על הצ'ילי)
8 עלי בזיליקום קצוצים דק
2 כפות שמן זית 
1 כף מיץ לימון 1/2
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טרי, גרוס

אופן ההכנה: 

1.מרתיחים בסיר גדול מים עם מלח. מבשלים את הפסטה לדרגת אל-דנטה, לפי הוראות היצרן. מכינים את הרוטב: מטגנים את הבצל בשמן זית,עד שיזהיב. 

2.מוסיפים שום ומערבבים כדקה. מוסיפים בזיליקום וצ'ילי ומטגנים כשתי דקות. מסננים את הטונה ומוסיפים למחבת ומיד לאחר מכן את העגבניות. 

3.מבשלים כ-3 דקות ומתבלים בלימון, מלח ופלפל. מורידים מהאש ומגישים. 

ערך קלוריות למנה: 
כ- 360 קלוריות (טונה במים)
כ- 390 קלוריות (טונה בשמן)

שתף

מתכונים נוספים

אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x