מתכון פוקצ'ינה ביאנקה עם טונה עגבניות מיובשות וזיתי קלמטה

כותב המתכון: בית ספר לקולינאריה בישולים

 

מצרכים: 

250 גרם קמח מלא
300 גרם קמח לבן
10 גרם שמרים טריים
90 גרם מים פושרים
3 כפות סוכר
10 גרם שמן זית
10 גרם מלח
350 גרם מים

 

לתוספות:

2 קופסאות טונה סטארקיסט 5% בטעם טבעי
50 גרם עגבניות מיובשות
8 זיתים שחורים – קלמטה
2 כדורי מוצרלה פרוסים – כ – 300 גרם
1 חבילת עלי רוקט
20 גרם פרמזן – שבבים

 

אופן ההכנה: 

מכינים את הבצק:

ערבבו את השמרים עם המים הפושרים והניחו למספר דקות. בקערת המיקסר הניחו את הקמח, מלח וסוכר וערבבו מעט.

הוסיפו את השמרים וערבבו, בהדרגה הוסיפו את המים שנותרו (350 גרם) ולבסוף את השמן.

הוסיפו ללוש במיקסר כ -10-12 דקות עד להתנקות הבצק מן הדפנות. הניחו לתפוח כ שעה – שעה וחצי. כשהבצק תפח, חלקו ל 8 כדורים, ופתחו כל כדור למעין "פיצה".

סדרו על מגש והניחו לתפוח שוב כ 30 דקות. פזרו על הבצק את העגבניות הלחות, הזיתים והטונה ואפו בתנור בחום של כ 250 מעלות כ- 7 דקות, כשהפוקצ'ה אפויה פזרו מעל את פרוסות המוצרלה ונתחי טונה סטארקיסט. סדרו מספר עלי רוקט ופרמזן והגישו.

 

שתף

מתכונים נוספים

אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x