מתכון סלט טונה, חצילים ופטרוזיליה לצד פנקייק מצה

 

 המרכיבים לסלט:

חצילים

מלח

4 כפות שמן זית

2 קופסאות טונה סטארקיסט בשמן זית כתית מעולה

1 צרור פטרוזיליה, קצוץ

מיץ מ 1/2- לימון

 

לפנקייק:

3 ביצים

מלח ופלפל

1/4 כפית פפריקה מתוקה

2 מצות שבורות

לחתיכות קטנות

שמן זית או חמאה

 

אופן ההכנה: 

  1. מחממים את התנור לחום גבוה ( 190 מעלות) ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. הסלט: חותכים את החצילים לקוביות בגודל 1 ס"מ. מפזרים עליהן כפית מלח

ומשרים ל 5- דקות. מעבירים לתבנית תנור ומברישים בשמן זית. אופים כ 15- דקות,

עד שהחצילים מזהיבים. מוציאים מהתנור ומצננים מעט.

  1. מעבירים את קוביות החצילים לקערה. מסננים מעט את הטונה ומעבירים לקערה.

מוסיפים את כל שאר מרכיבי הסלט ומערבבים. טועמים ומתקנים את התיבול.

  1. הפנקייק: טורפים את הביצים היטב ומתבלים במלח, פלפל ופפריקה. מוסיפים את

שברי המצה ומערבבים. משהים לכ 10- דקות.

  1. במחבת גדולה מחממים את השמן (או החמאה). יוצקים מעט מבלילת הפנקייק

(בכף או במצקת) למחבת ומטגנים 2-3 דקות מכל צד, עד הזהבה. חוזרים על

הפעולות עד שהבלילה נגמרת.

  1. מגישים את הפנקייק החמימים יחד עם הסלט.

את הסלט אפשר לשמור כיומיים במקרר.

אוהבי הכוסברה יכולים להחליף את

הפטרוזיליה בכוסברה.

שתף

מתכונים נוספים

אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x