מתכון פאי טונה

מתכון לתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ

מצרכים: 

חומרים לבצק : 
3 וחצי כוסות קמח
שמן זית כתית מעולה שסונן מקופסאות הטונה
2 כפיות מיץ לימון
1 כפית מלח
3/4 גביע אשל
חצי כוס עלי בזיליקום

 

חומרים למילוי : 
3 קופסאות טונה סטארקיסט בשמן זית כתית מעולה (מסוננות – יש לשמור את השמן בצד)
2 ביצים
5 כפיות מיונז
1/2 כוס חלב
4 כפות גבינה צהובה מגוררת
2 עגבניות קלופות חתוכות לקוביות
מלח ופלפל לפי הטעם.

 

אופן ההכנה: 

  • מחממים תנור ל180 מעלות.
  • מערבלים במיקסר את כל חומרי הבצק לקבלת בצק אחיד. מרדדים את הבצק לעלה גדול מספיק לתבנית לכיסוי התחתית ודפנותיה.
  • מערבבים את המילוי ויוצקים מעל הבצק, אם נותר בצק ניתן לקשט עם יתרת הבצק את הפאי בחלקו העליון.
  • אופים על חום בינוני 180 מעלות ל45 דקות. בתום 45 הדקות, מורידים את החום לחום נמוך ומשאירים את הפאי לעוד כחצי שעה בתנור.
  • מגישים חם.
שתף

מתכונים נוספים

אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x