סנדוויץ סלט טונה
איולי ליים, טונה, קוביות גמבה, מלפפון במלח, עגבנייה, ביצה קשה, רוקט בלחם שיפון
חומרים:
1 קופסת טונה בשמן עם לימון של 'סטארקיסט'
מיונז איכותי
מיץ ליים טרי
גרידת ליים
טבסקו
קוביות גמבה חתוכות קטן
רבע בצל קצוץ דק
מלפפון במלח חתוך לקוביות קטנות
ביצים
עגבנייה טרייה פרוסה דק
רוקט
לחם שיפון
אופן הכנה:
ביצים רכות: מביאים מים לרתיחה עם כף מלח ומבשלים את הביצים כ 8 דק. מצננים מיד במי קרח. קולפים וחותכים לרבעים. מתבלים במעט מלח.
מתבלים את המיונז בליים, גרידת ליים טבסקו ומעט מלח. מערבבים עם הטונה, הבצל, הגמבה והמלפפון במלח. קולים קלות את פרוסות לחם השיפון, מניחים על הלחם סלט טונה, פרוסות עגבנייה ביצה רכה ועלי רוקט או חסה
לביבות טונה בפיתה
קציצות טונה כרישה תפוח אדמה ופטרוזיליה, רוטב שקשוקה, טחינה
החומרים:
לקציצות:
1 קופסת טונה בשמן של 'סטארקיסט'
2 תפוח אדמה מבושל מעוך כפירה
כוס פירורי לחם
חצי כרישה פרוסה דק מאודה בשמן זית עד להזהבה קלה
1 ביצה
1 כף מסקרפונה
1 כפית טימין
קורט אגוז מוסקט
מלח
פלפל
לרוטב:
שום פרוס
עגבניות חלוטות קלופות וקצוצות
1 כף פלפל צומה
1 כף פלפל אדום חריף קצוץ
מעט שמן
כמון
מלח
פלפל
סוכר
טחינה ירוקה:
טחינה גולמית
שום כתוש
מעט לימון
פטרוזיליה חלוטה
מים קרים
מלח
פלפל
אופן הכנה:
לביבות: מערבבים את כל החומרים. מחממים מחבת טפלון עם מעט שמן זית יוצרים לביבות בידיים או בכף ומטגנים כ 2 דק מכל צד להזהבה.
לרוטב: מחממים מחבת עם 3 כפות שמן מאדים כמספר שניות את השום, מוסיפים את הפלפל צומה והפלפל החריף ומערבבים כדקה. מוסיפים את העגבניות מתבלים בכמון מלח פלפל סוכר ומבשלים על אש בינונית כ20 דק. מאזנים טעמים ושומרים חמים
טחינה:
חולטים חצי צרור פטרוזיליה בסיר מים רותחים מעט מומלחים כ 4 דק. מעבירים מיד לצינון במי קרח. מניחים במעבד מזון יחד עם הטחינה וחומרי הטעם ומעבדים תוך כדי זילוף מים קרים עד לקבלת מרקם קרמי. שומרים בקירור עד להגשה.
הגשה: מורחים את הפיתה בטחינה, מניחים כף או שתיים מהרוטב החמים, מניחים את הלביבות בפנים ומגישים עם ירק טרי (ארוגולה, רוקט, פטרוזיליה וכו
טורטייה, טונה, סלסלת עגבניות, תירס, גבינת מוצרלה הכל בטוסטר
חומרים:
טורטיות גדולות
1 קופסת טונה בשמן זית כתית מעולה של 'סטארקיסט'
תירס טרי
בצל אדום פרוס דק
גבינת מוצרלה (לפיצה)
סלסלת עגבניות:
עגבניות חלוטות קלופות קצוצות
חצי בצל אדום קצוץ
1 כף פלפל חריף קצוץ
1 כף רסק עגבניות
כמון
שמן
מלח
סוכר
אופן ההכנה:
סלסה:
מחממים מחבת עמוקה עם שליש כוס שמן זית כתית מעולה שמוציאים מהטונה ומאדים את הבצל והפלפל החריף כ 2 דק. מוסיפים את הרסק והכמון ומערבבים כ 2 דק ומוסיפים את העגבניות המלח ומעט סוכר ומבשלים כ חצי שעה. מאזנים ומצננים.
מורחים על הטורטייה מהסלסה. מפזרים גרגרי תירס, טונה בצל אדום ומגרדים מעל מוצרלה קשה בפומפייה. מקפלים את הטורטייה לחצי ואז לרבע או מגלגלים ומניחים בטוסטר למספר דקות לקבלת טוסט פריך
בייגל או פרצל סנדוויץ בנדיקט סטייל
גבינת שמנת, טונה מעושנת, אבוקדו בצל ירוק, מלפפון
חומרים:
פרצל (להביא משרוייטמן)
גבינת שמנת
1 קופסת טונה מעושנת/בטעם מעושן של 'סטארקיסט'
בצל ירוק
אבוקדו
אופן הכנה:
פשוט מרכיבים כריך פשוט בבייגל או פרצל לביס
שתף