מעקודה פול ירוק תפוחי אדמה וטונה בשמן זית (אפוי)
מרכיבים:
תבנית בקוטר 24\ 26 לא נשלפת
1 קופסת טונה בשמן זית מסוננת
4 תפוחי אדמה גדולים מבושלים
5 ביצים גדולות בטמפ' החדר
1 כפית מלח
1.5 כוסות פול ירוק קפוא מופשר ומסונן מנוזלים
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית שטוחה כורכום
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
- יום העצמאות פלאפל טונה
 
1 כפית גדושה אבקת אפייה
2 שן שום כתושות
1 כף מיץ לימון
לאפייה:
1/4 כוס שמן זית
אופן ההכנה:
- בקערה מועכים היטב את תפוחה האדמה והשום
 - מוסיפים את הביצים וטורפים היטב את הביצים עם תפוחי האדמה והשום – מומלץ לטרוף בעזרת מטרפה\מיקסר ידני.
 - מוסיפים את אבקת האפייה ומיץ הלימון ומערבבים
 - מוסיפים בתנועות קיפול בעזרת לקקן את הפול הירוק, התבלינים, הטונה ועשבי התיבול.
 - מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה עגולה – לא נשלפת.
 - מכניסים את התבנית לתנור לחימום השמן ל- 5 דקות
 - יוצקים את המסה אל התבנית ומיישרים את המעקודה.
 - אופים כ- 30 דקות עד השחמה.
 



            
            
                
              
                
            
            



















