מקלפים, חולטים, מצננים וחותכים את האספרגוס ליחידות בגודל כחצי ס"מ.
יוצקים לסיר את הציר ומביאים לרתיחה. במקביל, מחממים סיר נוסף בגודל בינוני ומוסיפים 2 כפות שמן זית, מוסיפים את האורז מערבבים ומבשלים כדקה, תוך כדי ערבוב, מוסיפים את היין ונותנים לו לבעבע ולהצטמצם עד שהאורז נראה די יבש.
מוסיפים בהדרגה את הציר הרותח, מצקת מלאה בכל פעם, ומערבבים תכופות. נותנים לאורז לספוג את רוב הציר לפני שמוסיפים מצקת נוספת.
כשהאורז מגיע לדרגת אלה דנטה, מוסיפים תוך כדי ערבוב את האספרגוס החתוך ומכבים את האש. מניחים לריזוטו לנוח כמה דקות.
פורסים את הפטריות.
מחממים מחבת ומוסיפים 4 כפות שמן זית מאדים את הפטריות מתבלים בגרידת לימון, שום מלח ופלפל.
מוסיפים את הטונה והפטריות לריזוטו ומערבבים, ניתן להוסיף עוד ציר ירקות לקבלת המרקם האהוב עליכם, מוסיפים גבינת פרמזן ומערבבים.