מתכון קציצות דג טונה חריף מרוקאיות מבושלות ברוטב עגבניות

כמו כולם, אנחנו אוהבים מפעם לפעם להכין ארוחה מהירה מאוד שמבוססת על טונה. פשוט פותחים קופסא, מערבבים עם מיונז, שמים בכריך טעים עם חסה, עגבנייה וקצת מלח ופלפל. אבל לפעמים אנו רוצים משהו קצת יותר משודרג. משהו שייתן את הטוויסט לארוחה שנראית יותר מושקעת, יותר מעניינת בעין וגם יותר מרגשת את חוש הטעם. זהו החיבור בין טונה לקציצות ובנוסף, חיבור עם רוטב נהדר שפותח את התיאבון.

טונה הינו אחד הדגים שמאפשר להלביש אותו במגוון רחב של צורות. על הגריל, בתוך סלטים, במחבת וכמובן גם כקציצות. יש המון מתכונים לקציצות טונה ויכול להיות שגם אתם כבר ניסיתם. אך לכל מתכון ישנו ייחוד משלו ואת הגדולה של המתכון הזה אפשר לייחס לרוטב. רוטב, כפי שיודע כל חובב אוכל של ממש, יכול להפוך מנה בינונית למנה מעולה. ומנה מעולה, הרוטב יכול לשדרג לכדי מנה מצוינת.

לטונה נהוג לייחס סגולות בריאות יוצאות מן הכלל. זהו דג בריא, עם חלבון מצוין ובלי תכולה משמעותית של שומן או כולסטרול. ולכך, נרצה הפעם להוסיף את הטוויסט החריף, שמאפיין מאוד את המטבח הישראלי ואת מאכלי העדות כדוגמת יוצאי מרוקו. אם גם אתם רוצים להעשיר את הטונה בטעם פיקנטי חריף נהדר, תמצאו את המתכון הזה של קציצות טונה ברוטב לא רק ראוי אלא אפילו מוצלח במיוחד!

כותב המתכון: שף ג'ול שלופי ושף ניקי גרנר

מצרכים:

4  קופסאות טונה סטארקיסט עם פלפל חריף (מסוננות היטב)
200  גרם סולת
4  כפות קמח
4  יחידות ביצים
5  כפות שמן
1  אגודה פטרוזיליה קצוצה
5  יחידות עגבניות פרוסות
3  יחידות פלפל ירוק פרוס
1  יחידה פלפל חריף פרוס
1  ראש שום קצוץ
1  אגודה כוסברה קצוצה
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
כורכום
מלח

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה: טונה, סולת, קמח, ביצים, פטרוזיליה, פפריקה, כורכום ומלח לפי הטעם. משאירים למנוחה כשעה.
בסיר שטוח מחממים את השמן, מטגנים את השום ומוסיפים את הירקות והתבלינים. מכסים ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה .
מרימים את המכסה ומוסיפים מעט מים רותחים במידה ונדרש כדי לקבל רוטב סמיך.
יוצרים כדורים מתערובת הטונה, מניחים בזהירות ברוטב, מכסים ומבשלים על אש קטנה למשך כשעה. (מוסיפים מים במידה ונדרש – הרוטב צריך לכסות לפחות 80% מגובה הקציצות).
אפשר להגיש עם אורז או קוסקוס. התוצאה היא קציצות דג טונה חריף טעימות במיוחד!
אומנם יש מאכלים אחרים במטבח הישראלי, שמזוהים איתו יותר (כמו פלאפל, שווארמה, חומוס או טחינה), אבל אין ספק שגם קציצות דגים נחשבות לאחד המאכלים היותר פופולאריים ויותר אהובים על ידי תושבי הארץ. קציצות טונה ברוטב הן בין הסוגים היותר נפוצים של קציצות שישראלים נוטים לאכול. המאכל הזה נפוץ במיוחד בקרב בני עדות המזרח ומרוקו בפרט ולכן יש כאלה שרגילים לקרוא למאכל הזה "קציצות טונה מרוקאיות". למאכל הזה ישנם יתרונות רבים על פני מאכלים דומים, כגון קציצות שעשויות מבשר או שניצלים . מלבד העובדה שמדובר בדג הידוע בזכות הערכים התזונתיים שהוא עשיר בהם (הכוונה היא כמובן לחלבונים, שיש בדג הטונה בשפע), מדובר גם במאכל קל ייחסית להכנה, שאפשר להכין מבלי להסתבך, גם אם אין לכם ניסיון רב שהכנת אוכל, או מאכלים מבוססי דגים בפרט. בנוסף, מדובר במאכל פופולארי מאוד, שאין כמעט ישראלים שלא מכירים. אם אתם מתכוונים להכין ארוחת צהריים בריאה, מזינה וטעימה, אבל אתם לא יודעים אילו העדפות קולינאריות יש למי שאתם הולכים לחלוק אותה איתם – הסבירות שהאנשים האלה מכירים את המאכל וישמחו לאכול אותו הוא די גבוה. הקציצות האלה יככולות להחזיר בקלות זכרונות מהילדות, כמעט אצל כל מי שיטעם אותן. אז אל תתפלאו אם יבקשו מכם תוספת!
שתף

מתכונים נוספים

אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x