מתכון קציצות דג טונה חריף מרוקאיות מבושלות ברוטב עגבניות

כותב המתכון: שף ג'ול שלופי ושף ניקי גרנר

מצרכים:

4  קופסאות טונה סטארקיסט עם פלפל חריף (מסוננות היטב)
200  גרם סולת
4  כפות קמח
4  יחידות ביצים
5  כפות שמן
1  אגודה פטרוזיליה קצוצה
5  יחידות עגבניות פרוסות
3  יחידות פלפל ירוק פרוס
1  יחידה פלפל חריף פרוס
1  ראש שום קצוץ
1  אגודה כוסברה קצוצה
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
כורכום
מלח

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה: טונה, סולת, קמח, ביצים, פטרוזיליה, פפריקה, כורכום ומלח לפי הטעם. משאירים למנוחה כשעה.
בסיר שטוח מחממים את השמן, מטגנים את השום ומוסיפים את הירקות והתבלינים. מכסים ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה .
מרימים את המכסה ומוסיפים מעט מים רותחים במידה ונדרש כדי לקבל רוטב סמיך.
יוצרים כדורים מתערובת הטונה, מניחים בזהירות ברוטב, מכסים ומבשלים על אש קטנה למשך כשעה. (מוסיפים מים במידה ונדרש – הרוטב צריך לכסות לפחות 80% מגובה הקציצות).
אפשר להגיש עם אורז או קוסקוס. התוצאה היא קציצות דג טונה חריף טעימות במיוחד!
שתף

מתכונים נוספים

אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x