מתכון לביבות טונה ברוטב יוגורט ועשבי תיבול

כותב המתכון: השף בני סיידא

מצרכים:
ללביבות:
3 קופסאות נתחי טונה סטארקיסט בעישון טבעי, מסוננת (160 גרם כל אחת)
3 תפוחי אדמה מבושלים ומגוררים דק
1 בצל קצוץ דק ומטוגן עד להזהבה
2 ביצים
3 כפות פירורי לחם
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/4 כוס עירית קצוצה מלח, פלפל שחור גרוס לציפוי

לטיגון:
1 כוס קמח שמן לטיגון חצי עמוק

לרוטב:
2 גביעי יוגורט מחלב צאן
1 גביע שמנת חמוצה
3 שיני שום כתושות
4 כפות שמן זית
3/4 כוס עשבי תיבול קצוצים ( שמיר, עירית, טימין )
מלח לפי הטעם
1 כפית שטוחה סוכר
1 כף לימון כבוש קצוץ דק

אופן ההכנה:
1. ללביבות: שמים בקערה את הטונה ומפוררים לפירורים קטנים. מוסיפים את יתר החומרים ללביבות ומערבבים לתערובת אחידה.
מחממים במחבת שמן לטיגון חצי עמוק. צרים מהתערובת קציצות עגולות ושטוחות, טובלים בקמח משני הצדדים ומטגנים עד להזהבה. מניחים על נייר סופג לספיגת עודף השמן.

2. לרוטב: מערבבים היטב בקערה את כל החומרים לרוטב ומעבירים למקרר.

להגשה: מסדרים 2-3 לביבות על צלחת הגשה אישית כשהן חמות ויוצקים מעליהן מעט מהרוטב.

שתף

מתכונים נוספים

אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x