מתכון קובה טונה במרק עגבניות, שום ועשבי תיבול

5 מנות (3 יח' קובה לכל סועד)

 

למילוי הקובה:

2 קופסאות טונה סטארקיסט 5% בטעם טבעי – מסוננות

2 כוסות בצל קצוץ דק

2/3 כוס ענפי סלרי קצוצים

1 כף שמן

1/2 כפית בהרט

1/3 כפית פלפל שחור גרוס

1/2 כפית מלח

 

למרק:

5 שיני שום כתושות

1 כוס עלי נענע

1 כוס דחוסה עלי כוסברה

6 כפות רסק עגבניות

7 כוסות מים או ציר ירקות

1 כף פפריקה מתוקה

1 כפית בהרט

1/2 כפית פלפל שחור

קורט סוכר

1 כף שטוחה מלח

 

בצק לקובה:

2 כוסות סולת

1 כפית מלח

1/4 כוס שמן

כ-1 כוס מים

 

אופן ההכנה:

  1. להכנת המילוי: מחממים סיר קטן, מוסיפים שמן, בצל וסלרי ומאדים עד שהבצל שקוף. מוסיפים תבלינים ומבשלים כ-2 דקות נוספות. מוסיפים לטונה המסוננת, מערבבים היטב ומגלגלים כדורים קטנים (בקוטר 2 ס"מ) ומקפיאים ל20 דקות.
  2. להכנת הרוטב: לתוך סיר רחב מוסיפים שמן ושום ומדליקים להבה בינונית. לאחר כ-2 דקות מוסיפים פפריקה, בהרט ורסק עגבניות וממשיכים לטגן ולגרד את התכנית.
  3. מוסיפים מים, סוכר, מלח, פלפל שחור, כוסברה ונענע. מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים כ-20 דקות.
  4. להכנת הבצק: מערבבים סולת ומלח בקערה, מוסיפים שמן בבת אחת ומערבבים. כעת מוסיפים את המים בהדרגה תוך כדי ערבוב בלתי פוסק עד אשר נוצר בצק רטוב ודביק. מכסים ומאפשרים לבצק לנוח 5 דקות.
  5. מרטיבים את כפות הידיים במים, משטחים על כף היד כדור קטן של בצק, מניחים במרכזו את כדור הטונה הקפוא ועוטפים אותו עם הבצק אשר בשוליים. חוזרים על פעולה זו עם כל כדורי הטונה.
  6. מוסיפים את כל הקובות לתוך המרק ומבשלים על להבה נמוכה 20-30 דקות.

 

ערכים תזונתיים למנת הגשה אישית (3 קובות):

אנרגיה (קק"ל) פחמימות (גרם) חלבון(גרם) שומן(גרם) שומן רווי(גרם) נתרן(מ"ג) סיבים    תזונתיים         ( גרם )
280 34 13 11 0.8 428 1

 

שתף

מתכונים נוספים

אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x