סיגרים במילוי טונה

מצרכים

1 חבילה עלי סיגר מוכנים ומופשרים

3 תפוחי אדמה מבושלים ומעוכים לפירה

2 קופסאות טונה סטארקיסט בשמן

מלח

פלפל

שמן לטיגון עמוק

 

אופן הכנה

  1. לערבב את תפוחי האדמה, מלח, פלפל.
  2. להדבקת העלים לאחר המילוי: לערבב חלבון ומעט מים.
  3. קיפול הסיגרים: להניח עלה סיגר על משטח. לקחת כמות של כף ולהניח לרוחב העלה. לקפל את שני קצוות העלה מימין ומשמאל ולגלגל את העלה עם המלית מהקצה הקרוב אלינו עד לקצה הרחוק. למרוח במעט מהחלבון ולהדק היטב.
  4. לחמם שמן בסיר עמוק ולטגן עד גוון זהוב.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

מוסקה במילוי נתחי טונה במים

 

מצרכים

2 קופסאות נתחי טונה במים

3 חצילים בינונים פרוסים לפרוסות

3 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים

800 גרם רוטב פסטה / רוטב עגבניות לבישול

שמן זית להברשת החצילים ותפוחי האדמה

מלח

פלפל

 

אופן הכנה

לחמם תנור ל-200 מעלות. להניח על נייר אפיה חצילים ותפוחי אדמה, להבריש בשמן זית ולצלות במשך 30 דקות.

לסדר בפיירקס שכבת תפוחי אדמה. לשפוך מעט מהרוטב, מעל נתחי טונה, שוב רוטב ומסיימים בחצילים.

לשפוך מעל רוטב בשמל, לכסות בנייר כסף ולאפות במשך 40 דקות ב-180 מעלות.

 

רוטב בשמל:

מצרכים

3 כפות שמן זית

2 כפות קמח

1 כוס חלב

50 גרם פרמזן מגורד

מלח

פלפל

 

אופן הכנה

לחמם בסיר את השמן. להוסיף קמח ולבחוש.

להוסיף חלב ולבחוש את קבלת רוטב חלק. לתבל במלח, פלפל וגבינה.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

בחש בתוספת פילה טונה מעושנת

 

מצרכים

קופסא פילה טונה מעושנת

2 כוסות אורז בסמטי

צרור שמיר קצוץ

צרור כוסברה קצוצה

2 עגבניות חתוכות לקוביות

2 גזר קלוף וחתוך לקוביות

3 בצלים קצוצים דק

מלח

פלפל

כמון

רבע כוס שמן

3 כוסות מים רותחים

 

אופן הכנה

לחמם שמן ולהוסיף בצל עד להזהבה. להוסיף גזר ועגבניה ולערבב מספר דקות.

להוסיף אורז ולערבב. להוסיף את סוגי הירק, טונה , מים רותחים, מלח, פלפל וכמון.

להרתיח שוב . כשהמים נעלמים להעביר ללהבה הנמוכה ביותר למשך 30 דקות.

לכבות ולהשאיר סגור למשך 10 דקות ולאחר מכן לערבב.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

סלט שרי צבעוני, עלי בייבי ברוטב בלסמי בתוספת טונה בהירה בשמן דל נתרן

 

מצרכים

תערובת עגבניות שרי חצויות מסוגים שונים

עלי בזיליקום קרועים

עלי בייבי

גרעיני דלעת קלויים

קופסא טונה בהירה בשמן דל נתרן

 

אופן הכנה

בקערת סלט לערבב את כל המצרכים ולשפוך מעל רוטב.

 

רוטב לסלט

לערבב 3 כפות שמן זית, 1 כף חומץ בלסמי, 1 כף דבש ומלח.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

סלט מקלחי תירס, שעועית אדומה, ירקות, בתוספת פסטרמה טונה מעושנת

 

מצרכים

2 קלחי תירס מבושלים

2 עגבניות חתוכות לקוביות

2 מלפפונים חתוכים לקוביות

בצל סגול קצוץ

1 כוס שעועית אדומה מבושלת

עלי כוסברה קצוצים

פלפל חריף קצוץ

קרוטונים

קופסא פסטרמה טונה מעושנת

שמן זית

מלח

פלפל

מיץ מלימון טרי

 

אופן הכנה

להפריד את גרגירי התירס מהקלחים. להוסיף בקערת סלט תירס, עגבניות, מלפפונים, בצל, שעועית, כוסברה, פלפל חריף. לצקת את חומרי הרוטב ולערבב.

לפזר מעל פילה סלמון מעושן

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

בורגול עדשים וגזר בתוספת נתחי טונה בהירה בשמן זית כתית מעולה

 

מצרכים

2 כוסות בורגול מושרה במים חמים

1 כוס עדשים חומות

3 כפות שמן קנולה

2 בצלים קצוצים

2 גזר קלוף ומגורד

3 כוסות מים רותחים

מלח

פלפל

כמון

קופסא נתחי טונה בהירה בשמן זית כתית מעולה

 

אופן הכנה

להשרות את הבורגול במים חמים כשעה. לשטוף ולסנן היטב.

לטגן את הבצלים עד שמזהיבים. להוסיף את העדשים והמים.

להרתיח, להוסיף מלח, פלפל וכמון ולנמיך לאחר הרתיחה.

לבשל במשך 30 דקות להוסיף את הבורגול והגזר. לערבב ולכבות.

להשאיר מכוסה במשך 10 דקות, להוסיף את נתחי הטונה ולערבב קלות.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

סלט עדשים שחורות ובטטה צלויה בתוספת פילה סלמון מעושן

 

מצרכים:

קופסא פילה סלמון מעושן

2 בטטות קלופות וחתוכות לקובות קטנות

כוס עדשים שחורות

עלי כוסברה ופטרוזיליה קצוצים

2 גבעולי סלרי קצוצים

רוקט

תיבול: שמן זית, מיץ לימון , מלח, פלפל

אופן הכנה:

לבשל עדשים עד ריכוך (כחצי שעה)

להניח את קוביות הבטטה על נייר אפיה לזלוף מעט שמן זית ולצלות כ- 30 דקות עד ריכוך.

 

להניח את כל המצרכים יחד ,לתבל ולערבב

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

סלט חם בסגנון אסיאתי בתוספת נתחי טונה במים

 

מצרכים:

1 בצל פרוס לסהרונים דקים

סלסלה פטריות שמפיניון חתוכות

2 גבעולי סלרי אמריקאי חתוך

חופן נבטים עבים

2 גזרים חתוכים לעגולים דקים

2 שיני שום קצוצות

2 זוקיני חתוך למקלות

עלי כוסברה

4 כפות שמן קנולה

5 כפות רוטב סויה

5 כפות רוטב צ'ילי מתוק

1 כף סילאן

חצי כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ

 

אופן הכנה:

לחמם שמן בווק על להבה גבוהה, להוסיף בצל ולהקפיץ דקה.

להוסיף שום , ג'ינג'ר , גזר, זוקיני ולהקפיץ 2 דקות עד ריכוך. להוסיף פטריות ונבטים ולהקפיץ כ- 3 דקות נוספות.

לתבל בסויה , צ'ילי, סילאן ולכבות.

להוסיף כוסברה ונתחי טונה מעל.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

תבולה בתוספת טונה 5% עשבי תיבול

 

מצרכים:

 

1 כוס בורגול

צרור מעלי נענע , פטרוזיליה קצוצים

1 בצל קצוץ דק

2 מלפפונים

2 עגבניות

1 פלפל חריף (לא חובה)

מיץ לימון

שמן זית

מלח פלפל

 

אופן הכנה:

להשרות את הבורגול במים רותחים כשעה

לשטוף ולסנן את הבורגול

לחתוך לקוביות קטנות את המלפפונים והעגבניות

לערבב בקערת סלט את כל המצרכים

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

שקשוקה בתופת נתחי טונה בהירה עם פלפל חריף

 

מצרכים:

6 עגבניות קלופות וחתוכות

1 פלפל חריף קצוץ

3 פלפלים אדומים מתוקים חתוכים לקוביות

5 שיני שום קלופות וקצוצות

1 כף פפריקה מתוקה

פפריקה חריפה (לא חובה)

קופסא נתחי טונה בהירה עם פלפל חריף

כפית סוכר

מלח פלפל

5 ביצים

רבע כוס שמן

 

אופן הכנה:

לחמם במחבת את השמן, להוסיף פלפלים ושום ולערבב.

להוסיף עגבניות ותבלינים לכסות במכסה ולאדות כמה דקות.

לערבב עד איחוד טעמים.

להוסיף נתחי טונה וביצים ,לכסות במכסה ולבשל 3 דקות עד קבלת מרקם רצוי

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

פריקסה בתוספת נתחי טונה בלימון

 

 

מצרכים לבצק:

1/2 ק"ג קמח

1 כף שמרים יבשים

1 כף סוכר

1/2 כף מלח

1/4 כוס שמן

1/2 1 כוסות מים פושרים

שמן לטיגון עמוק

 

מצרכים למלית:

קוביות תפו"א מבושלות

ביצים קשות

טחינה

אריסה

לימון כבוש

סלט מלפפון ועגבניה

2 קופסאות נתחי טונה בלימון

 

אופן הכנה:

לשים את כל חומרי הבצק עד שמתקבל בצק אחיד.

מניחים את הבצק מכוסה היטב עד שמכפיל את נפחו

מחלקים את הבצק ל -10 חלקים שווים

מגלגלים לכדורים ויוצרים לחמניות מאורכות

מניחים שוב לתפוח

מחממים שמן ומטגנים עד שמזהיבות

ממלאים את הלחמניות בתערובת המילוי.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

סלט קינואה, ירקות שורש, אגוזים, עשבי תיבול בתוספת נתחי טונה בשמן עם לימון

מצרכים:

1 כוס קינואה (אפשרות חצי אדומה וחצי לבנה)

2 גזרים מקולפים

1 סלק מקולף

בצל ירוק, פטרוזיליה, נענע קצוצים

שורש סלרי –מקולף

כוס עדשים שחורות מבושלות

מלח פלפל

מיץ לימון

שמן זית

קופסא נתחי טונה בהירה בשמן עם לימון

אופן הכנה:

לבשל את הקינואה בהרבה מים עד שמוכנה (כרבע שעה)

לשטוף ולסנן.

לחתוך למקלות דקים גזרים סלק ושורש סלרי/מגוררים.

לערבב בקערת סלט את הקינואה, עדשים, ירקות ולתבל

לפזר מעל נתחי טונה בעישון טבעי.

 

שתף

מתכונים נוספים

אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x