מתכון מאפה טונה של בני סיידא

פרוייקט טונה סטארקיסט

מנות + מתכונים

המתכונים הם ל 4 סועדים

 

החומרים: (ל-4 מנות):

2 קופסאות  טונה עם פלפל חריף, מסוננות הייטב

1 פרוסת לחם מלא מושרת במים ,סחוטה ומפוררת

1 כפית כמון טחון

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

2 ביצים

בקערת עירבוב לערבב הכל יחד

לקבב לקבבים קטנים

לצלות בגריל או במחבת (אפשר גם למרוח בש מן זית ולאפות בתנור)

 

להגיש עם יוגורט צאן ולסלט בצל סגול וסומק

לסלט:

1 בצל סגול בינוני פרוס דק

1 כף סומק

2 כפות שמן זית

1 כף מיץ לימון טרי

מלח

לערבב יחד, לקשט בעלה פטרוזיליה.

 

ספגטי טונה בלימון עם עגבניות מיובשות של השפית איילת אור

400 גר ספגטי מבושל

1 קופסא טונה עם לימון , מסוננת (לשמור את השמן)

3 שיני שום טריות קלופות כתושות

3 כפות עגבניות מיובשות פרוסות דק

4 כפות עירית קצוצה

4 כפות סלרי אמרקאי קצוץ

4 כפות סויה

2 כפות לימון כבוש קצוץ

4 כפות שמן זית

מיץ מחצי לימון

 

אופן ההכנה :

במחבת גדולה להניח את השמן של הטונה+ שמן זית ,להוסיף שום ולחמם מעט (לא לשרוף את השום)

להוסיף את שאר המרכיבים מלבד הטונה ,הספגטי, הסויה  ומיץ הלימון

לערבב יחד על האש

לכבות את האש להוסיף את הפסטה, מיץ הלימון  והטונה , לערבב היטב להוסיף סויה ומעט מלח, להגיש עם או בלי פרמז'ן

 

חצ'פורי טונה וגבינה בולגרית (מומלץ להגיש עם ביצה רכה או עין):

½ חב' בצק עלים

1 קוביית גבינה בולגרית עדינה

2 קופסאות טונה  סטארקיסט, מסוננות (אפשר 1 מהן טונה בעישון טבעי )

2 יח' ביצה (אחת למילוי אחת כדי למרוח את החצ'פורי)

 

אופן הכנה:

בקערת עירבוב לערבב את כל מרכיבי המילוי

לרדד את הבצק עלים דק ולחתוך לריבועים בקוטר 10ס"מ

להניח מילוי במרכז להצמיד 4 קצוות כך שיראו את המילוי למרוח ביצה

לפזר שומשום או קצח ולאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות  כ 12 דקות

להגיש עם ביצה רכה וירקות טריים

 

סנייה טונה וחצילים עם טחינה חמה ואגוזי מלך

חומרים:

9 פרוסות חציל אפויות (למרוח בשמן זית פרוסות חציל בעובי 1 ס"מ ולאפות בתנור )

3/4 כוס טחינה מוכנה סמיכה מעט אבל שעדיין אפשר יהיה לשפוך אותה

למילוי

2 קופסאות  טונה בשמן קנולה, מסוננות

1 בצל לבן קצוץ

4 כפות אגוזי מלך קצוצים גס

4 כפות פטרוזיליה

מעט מוסקט טחון

1 כפית תבלין "ראס אל חנות" (לא חייב )

 

אופן הכנה:

להניח בתבנית את פרוסות החציל, למרוח בשמן זית ולאפות 10 דקות בחום של 200  מעלות.

לערבב את מרכיבי המילוי יחד

להניח פרוסת חציל אפויה ומעליה שכבת מילוי

להניח עוד פרוסת חציל ועוד שכבת מילוי, לסגור בפרוסת חציל מלמעלה

לזלף מעל הכל טחינה  ומעט אגוזים לקישוט, לאפות את "המגדל" בתנור (10 דקות בתנור שחומם מראש ך-180 מעלות)

להגיש עם סלט צבעוני

לסלט: גזר, סלרי, פלפל ירוק חתוכים לרצועות דקיקות, מתובל בשמן זית, מיץ לימון ומלח.

 

סלט עגבניות קיץ טריות עם טונה מעושנת,זית יווני, כוסברה לימון ושמן זית (סלט זה הוא ארוחה קייצית נפלאה):

מתכון זה הוא לסלט 1

3 יח' עגבניה טרייה בשלה אך מוצקה

1 פחית טונה מעושנת מסוננת

1 זיתים יוונים מגולענים חצויים

4כפות כוסברה טרייה קצוצה

מיץ לימון לפי הטעם

4-5 כפות שמן זית

עם רוצים אפשר להוסיף ½ פלפל ירוק חריף קצוץ

מלח ,פלפל שחור (מעט)

פשוט לערבב הכל יחד ולטעום ולהגיש

 

סלט ירוק ,עם טונה בשמן זית, וסלק טרי:

1 קופסא  טונה בשמן זית, מסוננת  

5-6 עלי חסה טרייה שטופים ומיובשים

½ כוס עלי בבזיליקום טריים

1 צרור קטן של אורוגולה טרייה שטופה

1 סלק טרי קלוף פרוס דק דק (אפשר לעשות ממנו קילופים עם קולפן)

½ כוס קינואה שבושלה בהרבה  מים כמו פסטה

רוטב וינגרט חרדל

 

לרוטב וינגרט חרדל:

  • 2 כפות חרדל דיג'ון חלק
  • 5 כפות מיץ לימון טרי
  • 10 כפות שמן זית
  • 2 כפות דבש
  • מלח,פלפל שחור גרוס
  • לערבב יחד בקערת עירבוב את הכל מלבד השמן
  • להוסיף את השמן בזילוף תוך כדי עירבוב ולטעום
  • (ניתן לשמור במקרר כ שבועיים)

 

אופן ההכנה:

להניח בקערת עירבוב את כל המרכיבים מלבד הטונה והרוטב

לערבב יחד בעדינות

להוסיף מעט מהרוטב לערבב ולטעום. אם צריך עוד רוטב להוסיף ,להניח בצלחת  ולפזר מעל את הטונה

 

סלט פילה טונה מעושנת עם אבוקדו ופלחי תפוז:

1 קופסא פילה טונה מעושנת, מסונן חתוך לקוביות

1 אבוקדו בשל אך מוצק קלוף חתוך לקוביות בגדול 2 ס"מ על 2 ס"מ

פלחי תפוז מ 1 תפוז

2 כפות בוטנים קלויים מלוחים

חופן עלי בייבי טריים שטופים

3 שמן זית

3 כפות מיץ תפוז טרי

מעט מלח

1 כף קצח

בקערת עירבוב להניח את כל המריכיבים מלבד השמן זית והלימון

לערבב בעדינות (לא למעוך)

לתבל ולהניח בקערה

שתף

מתכונים נוספים

אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x