מתכון מאפה טונה לימון

כותב המתכון: שף ניקי גרנר

 

מצרכים: 

מאפה

  • 500 מ״ל מים פושרים
  • 100 מ״ל שמן ( חצי כוס+)
  • 20 גרם שמרים יבשים ( 11/2 כפיות )
  • ביצה למריחה
  • שומשום לקישוט
  • 1600 גרם בצק

מלית

  • 2 קופסאות של טונה סטארקיסט בלימון מסונן
  • 1/2 חבילה פטרוזיליה קצוצה
  •  1/4 קופסאות שימורים זיתים טבעות 70 גרם
  • 1/2 קופסא סלט גזר מרוקאי מיקי 200 גרם 

 

אופן ההכנה: 

  • מערבבים יחד את כל חומרי המלית
  • מכינים בצק חלק גמיש ואחיד מתפיחים עד להכפלת הנפח 
  • מחלקים לכדורים כ 60 גרם ליחידה
  • מרדדים כל כדור ממלאים בכף מלית כ 20 גרם מגלגלים ללחמניות 
  • מניחים על מגש אפייה על גבי נייר אפייה לתפיחה
  • מברישים בביתה טרופה ומפזרים שומשום
  • מחממים תנור ל 190 מעלות אופים כ 15 דקות עד לצבע זהוב שחום ומפתה 
שתף

מתכונים נוספים

אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x