מתכון לביבות טונה אפויות עם פולנטה רכה ותבשיל כרישה ומנגולד

5 מנות

ללביבות:

3 קופסאות טונה סטארקיסט דלת נתרן בשמן – מסוננת

3 כפות מיונז לייט

4 כפות בצל ירוק (חלק ירוק בלבד) – קצוץ דק

1 כף פטרוזיליה – קצוצה דק

1/2 כפית פלפל שחור

קורט תבלין קארי הודי (אופציונלי)

 

ציפוי הלביבות:

1 כוס פירורי לחם מסוג פנקו

1 כף עשבי תיבול קצוצים (אורגנו, רוזמרין, טימין או מרווה)

1/2 כף שמן זית

 

תבשיל כרישה ומנגולד:

2 כוסות כרישה פרוסה דק – החלק הלבן בלבד

1 חבילת עלי מנגולד – כולל החלק העליון של הגבעול הלבן

2 כפות בצל ירוק (חלק לבן בלבד) – קצוץ

3 כפות שמן זית איכותי

5 שיני שום כתוש

מיץ מ-1/2 לימון

1 כוס מים או ציר ירקות

קורט מלח

1/2 כפית פלפל שחור

 

פולנטה רכה:

4 כוסות או 1 ליטר מים או ציר ירקות

1.5 כוסות פולנטה יבשה

קורט מלח

3 כפות שמן זית (או 30 גרם חמאה)

1 כף פרמזן

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים יחד בצלחת נפרדת את פירורי הלחם, עשבי תיבול ושמן הזית. מחממים תנור ל-200 מ"צ.
  2. מסננים טונה, קוצצים בצל ירוק ופטרוזיליה ומערבבים יחד את כל מרכיבי הלביבות בקערה. יוצרים לביבות שטוחות וטובלים היטב בפירורי הלחם המתובלים.
  3. מחממים סיר קטן על להבה בינונית-נמוכה, מוסיפים כרישה ושמן זית ומאדים כ-3 דקות. מוסיפים את שום ובצל ירוק וממשיכים לאדות כ-2 דקות נוספות.
  4. מוסיפים את שאר רכיבי התבשיל, מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים כ-15 דקות או עד ריכוך מלא של הכרישה.
  5. בסיר נפרד, מביאים 1 ליטר מים או ציר ירקות לרתיחה, ואז שופכים את הפולנטה בזרם איטי לסיר תוך ערבוב מתמיד עם מטרפה. מבשלים על להבה קטנה כ-10 דקות, מערבבים בתכיפות גבוהה.
  6. לסיום הפולנטה, מוסיפים שמן זית, קורט מלח ופרמזן. שומרים מכוסה
  7. אופים את הלביבות על נייר אפייה כ-10 דקות או עד שפירורי הלחם משחימים.
  8. אופן הגשה: יוצקים כ-3 כפות פולנטה למרכז קערה שטוחה ויוצרים גומחה, מוסיפים 3 כפות מהתבשיל לתוך הגומחה ועליה מניחים 3-4 לביבות טונה ומגרדים מעט פרמזן מעל אם רוצים.

 

ערכים תזונתיים למנת הגשה אישית (כפי שמתואר בסעיף 8):

אנרגיה (קק"ל) פחמימות (גרם) חלבון(גרם) שומן(גרם) שומן רווי(גרם) נתרן(מ"ג) סיבים    תזונתיים         ( גרם )
380 22 22 23 3.6 500 1.5
שתף

מתכונים נוספים

אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x