סוגי מאכלים שמשתלבים עם טונה

 

בשנים האחרונות נראה שיותר ויותר אנשים מחפשים לשלב בתפריט שלהם מאכלים עם ברזל, אומגה 3, חלבון, ויטמינים, מינרלים ועוד מגוון חומרים שמוגדרים כהכרחיים לתפקוד המקסימלי של הגוף.

קשה להצביע על הסיבה לכך, איכשהו בני האדם בעולם המערבי פיתחו מודעות ואכפתיות עצמית ונוצרה לה סוג של "מהפכה בריאותית".

אבל במקביל התעשייה התפתחה, יחד איתה גם ענקיות המזון, ומאכלים בריאים הפכו ל"מצרך נדיר". רוב המוצרים שניתן למצוא היום על מדפי הסופר מעובדים בצורה כזו או אחרת ומכילים כמות גבוהה של מרכיבים שאתם אפילו לא יכולים לבטא.

אנחנו אולי קצת משוחדים, אבל בכל זאת יכולים להגיד בביטחון מלא שטונה סטארקיסט נכללת בקבוצת המוצרים הבריאים, אלה שמאז ומתמיד הוגדרו כמומלצים לאכילה.

אז במאמר הזה נדבר על היתרונות שלה, למה כדאי לכם להתחיל לצרוך טונה באופן קבוע, ואיזה מאכלים משתלבים איתה מעולה. שנתחיל?

 

למה כדאי לשלב טונה בתפריט שלכם?

 

בין אם מדברים על פילה טונה, ובין אם על טונה משימורים, דעו שזה לא משנה – דג הטונה אוצר בתוכו מגוון חומרים חיוניים.

בתוך כל הכאוס של המאכלים המעובדים, יש קול שקורא לנו לחזור הביתה, לחזור למקורות הטבעיים. ומה טבעי יותר מטונה?

קל לחשוב שרצוי לצרוך רק דגים טריים, אבל קחו בחשבון שזה לא תמיד המצב. אחד היתרונות בטונה מקופסת שימורים הוא שבצורה הזו, אין צורך להוסיף לה חומרים משמרים שיאריכו את חיי המדף של המוצר. אם כבר טבעי, אז עד הסוף.

הנה סט הערכים המצוין שלה ב-100 גרם: 194 קלוריות, 26 ג' חלבון, 0 פחמימה, 0 סוכר, 10 ג' שומן, 2 ג' שומן רווי, 50 ג' כולסטרול ו-400 מ"ג נתרן.

עוד יתרון הוא הוורסטיליות של הטונה. היא יכולה להתאים לאנשים שמנסים לשמור על דיאטה לצורך הורדה במשקל, ולכאלה שעוסקים בפעילות גופנית על בסיס קבוע.

היא מכילה כמות יפה של חלבונים (שעוזרים לבנות את שרירי הגוף) ולעומת זאת מעט פחמימות וקלוריות.

כמו כן, אכילת טונה תשאיר אתכם שבעים לאורך זמן.

היא גם עשירה באומגה 3 (קבוצת חומצות שומן שעוזרת לשמור על התפקוד התקין של מערכת העצבים) ולא דורשת בישול או הכנה מורכבים. סלט טונה וביצים למשל יכול להיות פיתרון מושלם לארוחה זריזה, משביעה ומזינה.

 

איזה מאכלים הולכים מעולה עם טונה?

 

אנחנו מאמינים שטונה יכולה לתת טוויסט מעניין ובריא כמעט לכל מאכל (נסו אותנו!).

אתכם יכולים לשלב אותה בטוסטים, כריכים, סלטים, פסטות, פיצות, פשטידות, מאפים. בקיצור במה לא?

אולי בקינוחים לא (אבל שווה לנסות גם את זה?).

טונה סטארקיסט מוכנה לאכילה ישירות מקופסת השימורים, וזה מה שהופך את הבישול איתה לנוח.

בסלט נגיד תוכלו להוסיף אותה כמו שהיא, קציצות טונה תצטרכו לבשל. לא משנה באיזה צורה תבחרו לצרוך אותה – היא תוסיף טעם וערך לכל ביס.

 

מתכון בהפתעה

 

בדרך כלל אנחנו מודיעים מראש, הפעם אמרנו נפתיע. תודו שלא ציפיתם!

אז קבלן מאיתנו באהבה גדולה מתכון להכנת קציצות טונה ברוטב.

הנה כל מה שתצטרכו:

4 פחיות טונה עם פלפל חריף, 5 עגבניות קצוצות, 3 פלפלים חתוכים דק, 1 פלפל חריף, 200 ג' סולת, 4 ביצים, 4 כפות קמח, 5 כפות שמן זית, קצת פטרוזיליה קצוצה, פפריקה חריפה ומתוקה, מלח, כורכום וראש שום כתוש.

אופן הכנה:

מערבבים בקערה את הביצים, הקמח והטונה. מוסיפים גם את הפטרוזיליה הקצוצה והתיבול (פפריקה, כורכום ומלח).

מניחים את הקערה לשעה.

מחממים שמן בסיר שטוח, מטגנים את הירקות יחד עם השום ומבשלים על אש נמוכה למשך שלושים דקות. בודקים את סמיכות הרוטב ומוסיפים מים חמים לפי העדפה.

לאחר שעה בערך יוצרים מהתערובת בקערה קציצות ומניחים בסיר הרוטב. מבשלים על אש נמוכה לשעה.

ניתן להגיש את הקציצות לצד פחמימה (אורז, קוסקוס, בורגול או קינואה ישתלבו מעולה). והנה לכם, קציצות טונה ברוטב חריף.

סטארקיסט כאן כדי להפוך כל ארוחה לארוחת גורמה. תוכלו לבקר באתר שלנו, לקבל עוד מידע מקצועי ולמצוא מתכונים שווים. ניסיתם את אחד המתכונים? תנו לנו לדעת איך יצא!

שתף
אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x