מק אנד צ'יז

 

 

רק מלדמייין את מאפה הפסטה הזהוב ואת הגבינה החמה נמתחת כל הדרך אל הביס, נהיינו רעבים. מקרוני עם גבינה או באנגלית מק אנד צ'יז (mac and cheese), תמיד בא בזמן להציל עוד ארוחת ערב שגרתית של ביצה וסלט.

ואם כבר שוברים פה שגרה, החליפו את המקרוני בפסטה קונכיות שאהובה במיוחד על ילדים והוסיפו טונה ועגבניות מיובשות למק אנד צ'יז ים תיכוני באווירת הקיץ והחוף.

 

מצרכים:

    • 3 כוסות פסטה צדפות, מבושלת ומסוננת
    • 1 כוס עגבניות מיובשות בשמן
    • 2 פחיות טונה בשמן זית מסוננות
    • 200 גרם צ'דר או גבינה צהובה מגוררת
    • 200 גרם מוצרלה מגוררת
    • 2 גבעולי בצל ירוק

לבשמל:

    • 50 גרם חמאה
    • 4 כפות קמח
    • ½ כפית מלח
    • קורט אגוז מוסקט
    • 3 כוסות חלב

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
2. מכינים בשמל – בסיר קטן ממיסים חמאה ומוסיפים קמח, מוסקט ומלח. מערבבים עם מטרפה ותוך כדי ערבוב מוסיפים את החלב עד שמסמיך.
3. מערבבים בקערה את הפסטה עם הבשמל. מוסיפים צ'דר, בצל ירוק, עגבניות מיובשות וקופסת טונה אחת. מערבבים ומניחים בתבנית משומנת.
4. מפזרים מעל טונה ומוצרלה מגוררת, מפזרים מעט בצל ירוק קצוץ ואופים כ-30 דקות.
מק אנג ציז טונה

מתכונים נוספים

אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x