טיפים לאכילה בריאה ביום העצמאות

רק סיימנו עם פסח.. והנה מגיע יום העצמאות..

כאילו לא די בזה שנשארו מצות בבית, הרי שארוחות "על האש" במהותן נערכות שעות רבות ולעיתים אף נמשכות כל היום ואנחנו חשופים לכל אורכן לאוכל כזה או אחר ועלולים לאכול בגלל החשיפה, הפיתוי או אפילו בגלל השעמום או העייפות..

אז מה עושים?
לפני הכל נפתרים מהמצות..

לא, זה לא חבל.. אם אנחנו אוהבים מצות, הקיום שלהם בבית לא יועיל לרצון שלנו לאכול מזונות עשירים בחלבון או מזונות מזינים אחרים שעשירים בויטמינים מינרלים או  סיבים.

ואם הוזמנתם ל"על האש"?

הנה כמה טיפים שיוציאו אתכם משם בריאים יותר:

לא מגיעים רעבים –

כמו לכל ארוע אחר עם הרבה אוכל – נסו לא להגיע רעבים ואיכלו אפילו משהו קטן לפני היציאה מהבית.

מביאים מאכלים מזינים –

הביאו אתכם סלטים שאתם הכנתם ואתם יודעים מה הם מכילים כך שתוכלו לאכול לפחות מהם בלי לחשוש שהם מכילים הרבה שמן. אחד המאכלים שכולם ודאי ישמחו לאכול זה פלאפל טונה אפוי שהמתכון אליו מצורף בסוף. החומוס הוא קטנית שנכללת בקבוצת מאכלים עם ברזל ובקבוצת מזונות עשירים ב-B12, והוא נחשב גם מזון עשיר במגנזיום.

אוכלים בצלחת ולא בפיתה

התרכזות בחלבונים ובירקות ופחות בפחמימות לבנות כמו פיתה, יעזור לנו לאכול הרבה יותר ערכים תזונתיים ולחסוך לא מעט קלוריות.

מעדיפים מזונות עשירים בחלבון

חוץ מבשרים דוגמא של מזונות עשירים בחלבון היא הטונה שניתן להכין ממנה לא רק פלאפל, אלא גם מאכלים כגון סלט טונה, או סלט פסטה עם טונה.

מעדיפים ירקות –

התרכזו בסלטי ירקות טריים ולא בסלטים סטייל חומוס, חצילים במיונז וכו' שנראים תמימים אך מכילים הרבה שומן וקלוריות.

ירקות טריים זה אחלה – אבל גם ירקות על האש זה מעולה: עגבניות, קישואים, חצילים, כרובית, בצל וכו' יעשירו את הארוחה בויטמינים מינרלים וסיבים.

בוחרים בשרים רזים

בחרו בשר רזה כגון עוף או הודו או נתחים רזים של בשר בקר (חלקם רזים יותר מעוף!).

לא חייבים לאכול בשרים

אפשר להתמקד גם במאכלים בריאים כגון סלטים, קלחי תירס, פשטידות מירקות וכו' ואפשר גם להכין קציצות מדגים כגון קציצות טונה לילדים על האש.

מעדיפים לשתות בעיקר מים

כוס יין זה אפילו בריא, אבל משקאות ממותקים או שפע בירות, יין או אלכוהול אחר, לא יתרמו לנו קלוריות מזינות.  כל שאר הנוזלים עדיף כמובן שיהיו מים.

מנסים להסיח דעתנו מהשולחן

התרכזו בחברה ובאנשים מעניינים שיסיחו את דעתכם מן השולחן העמוס.

דאגו להביא משיחי דעת כגון משחקי קלפים או שש-בש ואם יש מקום, הכי טוב מטקות או משחקי כדור שיעזרו לכם גם להיות פעילים ולהוציא אנרגיה ואפילו גם להתרחק קצת מהשולחן העמוס והמפתה.

עייפים? נחים קצת

אם אתם מרגישים קצת עייפים, מצאו מקום לשים רגליים קצת למעלה ולנמנם כדי להקטין את הסיכוי שתנשנשו עוד ועוד כתוצאה מעייפות.

והכי חשוב

זכרו שיום העצמאות הוא חג שיכול להיות בילוי מאוד כייפי עם המשפחה ועם הילדים.  נכון, אולי נאכל ביום שכזה קצת יותר, אבל עליינו להתנהל מספיק בגמישות מול השונות של התקופות השונות בחיים ולא לתת לאוכל להיות העיקר באופן שיעיב על ההנאה.

מתכון לפלאפל טונה אפוי

מצרכים :

2  קופסאות טונה

1  בצל מגורד

1  כוס כוסברה קצוצה

1 כוס פטרוזיליה קצוצה

כף כמון

3 שיני שום כתושות

4  כפות פירורי לחם

2 כוסות גרגירי חומוס שהושרו ללילה

1/2  כף מלח

תרסיס שמן לאפייה

אופן ההכנה:

טוחנים יחד במעבד מזון את עשבי התיבול וגרגירי החומוס.

מעבירים לקערה ומוסיפים את הטונה, הבצל והתבלינים ומערבבים היטב.

מוסיפים את פירורי הלחם וממשיכים לערבב היטב עד שאפשר ליצור קציצות עגולות.

מחממים תנור ל- 180 מעלות ומניחים אותן על תבנית מרופדת נייר אפייה.

מרססים תרסיס שמן על הכדורים ואופים כ- 25 דקות עד השחמה.

שתף
אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x