קציצות טונה בציפוי פריך
מרכיבים (כ-10-12 קציצות):
1 חבילת טונה במים סטארקיסט מסוננת מנוזלים
1 בצל ירוק קצוץ
2 תפוחי אדמה מבושלים ומעוכים למחית (ממש כמו פירה)
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/3 כוס גרגירי תירס מסוננים
1 כפית כמון
1–2 כפיות אבקת קארי
מלח, פלפל שחור
1 ביצה
1/2 כוס פירורי לחם
4 כפות שיבולת שועל
1 כף חרדל חלק
לציפוי:
פירורי לחם
שמן זית לאפייה
להגשה:
1 מיכל יוגורט (150 ג׳)
קורט מלח
1/4 כוס כוסברה קצוצה
1 כף נענע קצוצה
1 שן שום כתושה
איך מכינים:
שמים את שיבולת השועל בקערה קטנה עם כף מים לריכוך (אם נשארים מים – מסננים)
מוסיפים לקערה את הטונה, תפוחי האדמה, הבצל, הביצה, פירורי הלחם, החרדל, התירס והתבלינים
מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה ומוצקה (אם צריך מוסיפים מעט פירורי לחם)
יוצרים קציצות בגודל אחיד, טובלים בפירורי לחם משני הצדדים ומניחים על תבנית עם נייר אפייה
מברישים בעדינות בשמן זית ואופים בתנור שחומם מראש ל־200 מעלות עד הזהבה
מערבבים את היוגורט עם המלח, השום ועשבי התיבול
מגישים את הקציצות חמימות לצד המטבל
























