פשטידת טונה ותירס – מנה טעימה במיוחד שמתאימה לכל אחד (פשטידת טונה קלה מאוד)

פשטידות הן דרך נהדרת לשלב בין כמה דברים שאנו אוהבים וכמונו, סביר להניח שגם אתם. קודם כל הכנה קלה – גם פשטידה שנראית מאוד מסובכת ניתן להכין בגרסה קלה להפתיע. דבר שני – אסתטית. פשטידה כהלכתה הינה אסתטית מאוד, תאווה לעיניים וכמובן גם לחיך. אפשר להגיש אותה לארוחת ערב רגילה אך גם להניח אותה במרכז שולחן הסעודה ביום טוב, בחג או ביום ההולדת.

אגב, ניתן להכין אותה בצורה מאוד בריאה. זאת בתנאי שמשתמשים במרכיבים איכותיים וחוץ זה, אפשר כל מתכון לשנות מעט וכך להשיג תוצאות מגוונות ושונות בכל פעם מחדש. והפעם, נראה כיצד אפשר להכין פשטידת טונה ותירס שבאמת נראית נפלא, שהיא גם קלה להכנה וכמובן מאוד טעימה. חשוב לא פחות, פשטידת טונה כזאת ניתן להכין ממרכיבים שיש בכל בית.

פשטידת טונה ותירס – כמה קלה ככה נפלאה

יש הרבה מאוד סופרלטיבים שבהם ניתן לכנות פשטידת טונה קלה. ציינו כבר כי מדובר במנה מאוד קלה להכנה (ומיד גם נוכיח זאת שחור על גבי לבן) אבל יש גם דבר מה נוסף. היא לא רק קלה להכנה היא גם קלה מבחינה קלורית. הגם שניתן להכין אותה על בסיס מרכיבים בעלי תכולת אחוזי שומן גבוה, ניתן גם להשתמש במרכיבים קלים ויחד עם זאת לקבל מנה לתפארת, טעימה ודיאטטית. ועוד דבר, אפשר להכין פשטידת טונה קלה על בסיס מוצרים חלביים כדוגמת יוגורט, למשל, אבל אפשר להכין גם פשטידת טונה פרווה ללא כל מאמץ. פשוט מה שניתן לעשות זה להחליף את המרכיבים החלביים במרכיבים אחרים כדוגמת מיונז (אפשר גם מיונז קל). אפשרות אחרת – ניתן להשתמש בחלב סויה או חלב אורז, כך שמדובר במנה בריאה שיכולה להתאים ממש לכל אחד ואפשר להגיש אותה גם בארוחה בשרית ללא כל בעיה.

פשטידת טונה קלה גם לבשלנים מתחילים

לפני שנשטח בפניכם את המתכון ואת אופן ההכנה, כדאי להעיר כי כל אחד יוכל להכין מנה שכזאת, ממש בלי קושי. למרות שמדובר במנה המצריכה אפיה, לא צריך כל ניסיון קודם בעבודה עם תנור או בהכנת מאפים. נסביר בדיוק מה לעשות כדי שגם לכם תצא פשטידת טונה ותירס מעולה, בלי טעויות ובלי פישולים. גם לבשלנים מתחילים התוצאות נפלאות וזו מנה שאפשר להכין גם ביחד מתי שרק רוצים – הורים ביחד עם הילדים (או סבתא עם הנכדים).

המצרכים שצריכים – יש בכל בית

מה צריך שיהיה בבית לפני ההכנה? סך הכל, מה שתצטרכו כדי להכין פשטידת טונה ותירס זה כמה קופסאות של טונה וכן קופסא של תירס. פתחו את הקופסאות וסננו את התכולה. בנוסף, צריך גם ביצים טריות, בצל קצוץ, פירורי לחם, תבלינים לפי הטעם ויוגורט רגיל (לא בטעמים). אם אתם מעדיפים פשטידת טונה קלה שאיננה חלבית, ניתן להשתמש במיונז אבל אם אתם אוהבים טעם חלבי ורוצים להדגיש אותו עוד יותר, אפשר באותה המידה להוסיף תוספת גבינה צהובה מגוררת. מכיוון שיש כיום גבינות ויוגורט בעלי תכולת שומן גבוהה או נמוכה, תוכלו להכין בדיוק את הפשטידה הרצויה – או דיאטטית או לא דיאטטית. אם רוצים ניתן להוסיף גם בצל ירוק, גמבה קלויה חתוכה או זיתים שחורים קצוצים.

כעת, מהו הסוד לאותה פשטידת טונה קלה שהבטחנו? כל מה שצריך זה לקחת את כל חומרי הגלם שציינו למעלה ולערבב את הכל בקערה. לאחר מכן, מחממים את התנור לכמאה ושמונים מעלות צלסיוס. זמן האפייה הינו כשלושים וחמש עד ארבעים דקות, בהתאם לסוג התנור שלכם. אם בדקתם וראיתם שהפשטידה איננה לגמרי מוכנה, אפשר פשוט להכניס אותה בחזרה לתנור לעוד כמה דקות.

תוספות ורכיבים שיכולים לשדרג פשטידת טונה ותירס

פשטידת טונה ותירס יכולה להשתדרג ולהתאים לכל טעם. במרכז המתכון עומדים שימורי טונה ותירס, שניהם מצרכי יסוד שקיימים כמעט בכל בית. ביצים טריות, בצל קצוץ, פירורי לחם ותבלינים מהווים את הבסיס לארוחה נפלאה. המתכון מתאים באופן גמיש לשלל העדפות וטעמים. עבור גרסה שאינה חלבית, מיונז קל או חלב צמחי כמו חלב סויה או אורז יכולים להתאים. לעומת זאת, לקבלת טעם חלבי עשיר יותר, גבינה צהובה מגוררת משפרת את הטעם. יתר על כן, המתכון מאפשר שדרוג עם מרכיבים נוספים כמו בצל ירוק או זיתים שחורים. גמישות זו מבטיחה כי פשטידת טונה ותירס יכול להיות תוספת מענגת לכל ארוחה, לכל טעם.

תהליך הכנה פשוט, למעדן טעים ומושך את העין

תהליך ההכנה של פשטידת טונה ותירס הוא פשוט, מה שהופך אותו לבחירה אידיאלית עבור טבחים מתחילים ומנוסים כאחד. הפשטות מתחילה באיסוף מרכיבים בסיסיים הזמינים לכל. התהליך כולל ערבוב טונה, תירס, ביצים, בצל, פירורי לחם, תבלינים ויוגורט או מיונז בקערה. לאחר מכן אופים את התערובת בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-35 עד 40 דקות. זמן האפייה עשוי להשתנות מעט בהתאם לתנור. אם הפשטידה לא מספיק אפויה ניתן להחזיר אותה לתנור למספר דקות נוספות. קלות ההכנה הזו מבטיחה שגם מי שחדש באפייה יוכל להכין בהצלחה פשטידת טונה ותירס טעימה ואסתטית. אגב, בחירה בחלופות דיאטטיות כמו מיונז קל או מוצרי חלב דלי שומן מתאימה לכל שוחרי הבריאות שלא רוצים לוותר על המעדן.

שתף
אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x