מתכוני טונה פשוטים להכנה

טונה של סטארקיסט היא מאכל חובה בכל בית, וזה לא משנה אם אתם ספורטאים, או רובצי ספות מקצועיים. הנה כמה מתכוני טונה פשוטים להכנה שבעזרתם תוכלו לשמור על תזונה מאוזנה ונכונה, ובריאות חזקה.

בישול דג טונה הוא משימה לא קלה, ולפעמים היא יכולה להיות קצת מאתגרת. אבל אל דאגה, אימצנו את הריכוז והיצירתיות שלנו וריכזנו במיוחד בשבילכם כמה טיפים, ומתכונים קלילים וטעימים שתוכלו להכין גם בלי הרבה מאמץ ומצרכים.

לביבות טונה שהן קלאס באפס מאמץ

כל הרכיבים שאתם צריכים: שתי קופסאות סטארקיסט של טונה בשמן זית, פירה משני תפוחי אדמה, שתי בטטות מגורדות, גזר מגורד, בצל מגורד, תערובת של עלי פטרוזיליה ועירית קצוצים דק, כף קמח תפוחי אדמה, ביצה, רבע כפית כמון, רבע כפית פלפל לבן ונגיעה של מלח בכמות שאתם אוהבים.

אופן ההכנה: סננו את קופסאות הטונה ושמרו את השמן בצד, פוררו את הדג לקערה, הוסיפו את הפירה, יחד עם הירקות המגורדים וערבבו.

לאחר מכן, הוסיפו את קמח תפוחי האדמה, ואת עשבי התיבול והתבלינים.

שברו את הביצה וערבבו טוב.

חלקו את התערובת לכדורים בכף ידכם והניחו אותם בצורה מסודרת על מגש.

צרו במרכז הכדורים גומה, מלאו אותה בכפית טונה, כסו את הגומה ושטחו את הכדורים כך שתתקבל צורה של לביבה.

הרתיחו את השמן שסיננתם מהטונה על מחבת וטגנו את לביבות הטונה עד שהן יקבלו צבע זהבהב.

תנו ללביבות להתקרר כמה דקות והגישו בטמפרטורת החדר.

סלט טונה וביצים קשות

רשימת מצרכים: שתי טונות סטארקיסט (בשמן או במים, לבחירתכם) שתי גמבות אדומות, שלוש עגבניות, שלושה מלפפונים חמוצים, חצי בצל, כמה זיתים, שתי כפות מיונז, שתי ביצים קשות, אבוקדו, לימון, שתי כפות שמן זית, כפית זעתר, מלח ופלפל.

אופן ההכנה: חתכו את הירקות קצוץ דק לתוך קערה, מעכו את הביצים הקשות בעזרת מזלג, הוסיפו את הטונה, תבלו בשמן זית, לימון, זעתר, מלח ופלפל, וערבבו.

מתכון מרוקאי – קציצות טונה ברוטב עגבניות

כל מה שאתם צריכים בשביל להכין את המתכון הטעים הזה זה ארבע קופסאות טונה של סטארקיסט עם פלפל חריף, חמש עגבניות חתוכות, שלושה פלפלים ירוקים קצוצים, פלפל חריף, 200 גר' סולת, ארבע ביצים, ארבע כפות קמח, חמש כפות שמן, פטרוזיליה קצוצה, ראש שום כתוש, פפריקה מתוקה וחריפה, כורכום ומלח.

ערבבו בקערה את הטונה יחד עם הביצים והקמח, הוסיפו את הפטרוזיליה והתבלינים (מלח, פפריקה וכורכום). הניחו את הקערה לשעה.

חממו את השמן בסיר שטוח, טגנו את השום ושאר הירקות, ובשלו על אש נמוכה למשך חצי שעה.

בדקו את סמיכות הרוטב בסיר והוסיפו מים חמים לפי הצורך.

צרו מהתערובת בקערה כדורים קטנים והניחו בתוך הסיר. בשלו את הקציצות ברוטב על אש נמוכה למשך שעה נוספת.

תוכלו להגיש את הקציצות עם מנת פחמימה בצד, כמו קוסקוס או אורז. והנה לכם קציצות דג טונה חריף ברוטב עגבניות.

אם המתכונים האלה פתחו לכם את התיאבון, כנראה שעשינו משהו נכון. תוכלו למצוא אצלנו באתר עוד כמה מתכונים שווים.

המתכונים מתאימים לארוחה של עד ארבעה אנשים, אבל במידת הצורך תוכלו לשחק עם הכמויות של המצרכים. בכל מקרה, ארוחה גדולה או קטנה – הכי חשוב שתהיו מוקפים באנשים שאתם הכי אוהבים ותיהנו ביחד איתם מאוכל טעים שקל להכין.

ואם אתם בעצמכם בשלנים לא קטנים, ויש לכם מתכון מיוחד בעצמכם, תוכלו להעלות אותו לאתר כדי שכולנו נוכל ליהנות ממנו.

שתף
אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x