באנר תועלות סלמון

ויטמין B12 – כבר צרכתם היום?

מסתבר ששמו הולך לפניו בצדק.

B12 הוא ויטמין חיוני לגוף האדם: הוא חיוני להיווצרות תאי דם אדומים ולהתפתחותה ותפקודה התקין של מערכת העצבים.

היות והגוף שלנו לא מסוגל לייצר אותו, חייבים לקבל אותו מהתזונה שם הוא נמצא בעיקר במזון מהחי: המקור הטוב ביותר יהיה בשר מסוגים שונים או דגים ומקורות טובים אך קצת פחות יהיו ביצים ומוצרי חלב. בבשרים הוא נמצא בכמות גדולה בכבד ואיברים פנימיים אחרים, אך הם גם מכילים הרבה שומן רווי וכולסטרול ולכן לא מומלץ לאכול מהם הרבה.

לכן, צמחונים, טבעונים או אנשים שנמנעים ממזון מהחי מסיבות אחרות, מסתכנים בחסר בו שעלול לגרום לתופעות כגון עייפות, פגיעה במצב רוח והפרעות במערכת העצבים, ולהם הרופא המטפל ישקול מתן B12 בתוסף או בזריקות.

הכמות היומית המומלצת של ויטמין B12 (מגיל 9) היא 1.8- 2.4 מק"ג ליום.

יש הרבה מזונות עשירים ב-B12 , אך סלמון מכיל כמות גדולה במיוחד.

 

כמויות B12 במזונות שונים (*לפי תוכנת צמרת של משרד הבריאות)

100 גר' סלמון אפוי – 4.56 מק"ג
100 גר' טונה במים –  2.6  מק"ג
ביצה – 0.6 מק"ג
כוס חלב 3%  (240 מ"ל) – 1  מק"ג
100 גר' בשר בקר מבושל נאכל ללא שומן – 2.5 מק"ג
100 גר' חזה עוף מבושל- 1.3 מק"ג

ניתן לראות שדיי באכילת 50 גר' סלמון כדי להשיג את הכמות היומית המומלצת של הוויטמין החשוב הזה עבור כלל האוכלוסיה

ושלאנשים שלא אוכלים בשר אך כן צורכים דגים יש יתרון בהשגת ההמלצות היומיות של ויטמין B12:

100 גרם דג סלמון אפוי מכיל בין 150-200% מהכמות היומית המומלצת המומלצת לוויטמין B-12.

 

ארוחת " MIX סלמון" לא רק מכילה כמעט את כל ההמלצות היומיות לצריכת ויטמין B12 אלא היא גם דרך נהדרת לשלב סלמון בתפריט בקלות ובמגוון טעמים כחלק מארוחה מוכנה ומזינה שמכילה גם תוספת של פחמימה וירק. 

הארוחה מגיעה באריזה נוחה וקלה לפתיחה ולמרות היותה בקופסה היא אינה מכילה חומרים משמרים.

שתף
אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x