מתכון מאפה טונה לימון
כותב המתכון: שף ניקי גרנר
מצרכים:
מאפה
- 500 מ״ל מים פושרים
 - 100 מ״ל שמן ( חצי כוס+)
 - 20 גרם שמרים יבשים ( 11/2 כפיות )
 - ביצה למריחה
 - שומשום לקישוט
 - 1600 גרם בצק
 
מלית
- 2 קופסאות של טונה סטארקיסט בלימון מסונן
 - 1/2 חבילה פטרוזיליה קצוצה
 - 1/4 קופסאות שימורים זיתים טבעות 70 גרם
 - 1/2 קופסא סלט גזר מרוקאי מיקי 200 גרם
 
אופן ההכנה:
- מערבבים יחד את כל חומרי המלית
 - מכינים בצק חלק גמיש ואחיד מתפיחים עד להכפלת הנפח
 - מחלקים לכדורים כ 60 גרם ליחידה
 - מרדדים כל כדור ממלאים בכף מלית כ 20 גרם מגלגלים ללחמניות
 - מניחים על מגש אפייה על גבי נייר אפייה לתפיחה
 - מברישים בביתה טרופה ומפזרים שומשום
 - מחממים תנור ל 190 מעלות אופים כ 15 דקות עד לצבע זהוב שחום ומפתה
 



            
            
                
              
                
            
            



















