אוהבים טונה? ברור שכן וכמוכם, גם אנחנו! והפעם אנו כאן בעניין של גיוון והפתעות. אם חשבתם שאין הרבה יותר מדי מה לעשות ואיך להפתיע עם חומר גלם שכזה, נשמח להוכיח לכם שאפשר ואפילו בגדול. ללא ספק, גיוון מוסיף טעם לחיים, בהרבה מאוד תחומים ובתזונה בפרט. כולנו אוהבים להרגיש טעמים שונים, לנסות מאכלים נוספים. אבל את התזונה חשוב לגוון לא רק כדי שיהיה טעים אלא גם כדי שיהיה לנו בריא. שילובי מרכיבים שונים והקפדה על כל אבות המזון הם המפתח לחיים בריאים לקטנים ולגדולים.

איך הופכים קופסא – לקציצה

הישראלים מאוד אוהבים קציצות. אבל בדרך כלל, כשחושבים על קציצה חושבים על בשר. הפעם נוותר על קציצות מעוף טחון, הודו טחון, קבב רומני או המבורגר בשרי. לכל אלא יש גרסאות גם על בסיס הדג האהוב. כן, מסתבר שכל קופסא של טונה אפשר להפוך בצורה קסומה ואפילו מהירה – לקציצה. אם אף פעם לא ניסיתם, אתם מוכרחים לנסות. להכין קציצות טונה מקופסא זה הרבה יותר פשוט, הרבה יותר קל והרבה יותר בריא מכפי שחשבתם.

לפני המתכון, כמה עובדות שכדאי לדעת

לפני שנציג לפניכם מתכון מנצח, כמה עובדות שמאוד כדאי לדעת:

  • זהו אחד הדגים הבריאים, ובו תכולה מרשימה של חלבונים, מעט שומנים ועוד הרבה מרכיבים טובים שמועילים להתפתחות המוח, מראה שיער בריא, לבריאות העור ועוד.
  • ניתן להכין קציצות טונה לילדים, עם פחות תיבול אבל הרבה מאוד טעם. לילדים, זוהי מנה טעימה וקלילה, בריאה ולא משמינה. להורים, זו מנה שקל להכין ואפילו אפשר לשים בכריך לבית הספר.
  • בניגוד למה שחשבו פעם, טונה שמשווקת בארץ לא מכילה כספית. על פי משרד הבריאות, הדג הבהיר שמשווק בארץ מותר לאכילה ואפילו מומלץ ובריא.
  • ניתן להכין קציצות מטונה במים, אם מעדיפים מנה יותר דיאטטית. כמו כן, אפשר להחליף את הטיגון בהכנה בתנור. כך, מוותרים על תוספת שמן וגם לא מאריכים את זמן ההכנה באופן משמעותי.

מתכון מנצח לקציצות משגעות

יש הרבה יותר מאשר מתכון קציצות טונה מסוג אחד, אז יכול להיות שתמצאו גם דרכים אחרות להכין קציצות. אבל המתכון הפשוט הזה יאפשר לכם לטעום מעדן פיקנטי, טיפה חרפרף. תוכלו לשנות קצת את המרכיבים אם תרצו לשנות את הסגנון.

כך תצרו קציצות עגולות ויפות ושלבו עם רוטב הטעים: קחו קערה ובה שימו טונה, מעט קמח, ביצים, תפוחי אדמה מבושלים ומרוסקים, פפריקה ומלח ופלפל לפי טעמכם. לצורך הכנת רוטב לקציצות, קחו עגבניות חתוכות, פלפלים חריפים, מעט שום מעוך, פטרוזיליה וכוסברה. טגנו מעט את השום והוסיפו את הירקות ובשלו. כשהרוטב מוכן, הכניסו בפנים את הקציצות. בשלו אותן עד שהן מוכנות לטעמכם. אם רוצים גרסה שונה ומהירה, ניתן פשוט לטגן את הקציצות, בלי להכין רוטב. זוגי גרסה שילדים מאוד אוהבים ואפשר להוסיף תבלינים לפי הטעם.

לא רק לחנוכה – לביבות מיוחדות

אחת הגרסאות המעניינות יותר של מאכלי טונה מגיעה אלינו בהשראת חג החנוכה. אבל לא רק בחג זה אפשר להפתיע עם לביבות מיוחדות. הן מתאימות לכל עונה, גם להגשה לארוחה חגיגית או לאורחים. לצורך הכנת הלביבות מועכים את הדג, בצורה יסודית. ניתן לשדרג את התוצאה אם בוחרים דג בטעם מעושן עדין. מרסקים בפומפייה תפוחי אדמה. מוסיפים לתערובת בצל מטוגן, ביצים ופירורי לחם. אפשר להוסיף תיבול לפי טעמכם, למשל עשבי תיבול ומי שאוהב יכול להוסיף גם שמנת או מעט גבינה צהובה מגורדת על הלביבות המוכנות. את הלביבות טובלים בקמח ומטגנים עד להזהבה.

מתאים לכם לנסות חצי מנה טונה

מי שלא אוהב חומוס או פלאפל, שיקום. אף אחד לא קם, נכון? אז הפעם אנו רוצים להראות לכם איך אפשר לגוון את החיים עם רעיון מקורי ומענין וטעים – שילוב של הטונה עם חומוס מבושל שיוצר פלאפל מקורי שאפשר להגיש עם פיתה (או בלי).

פתחו את קופסת השימורים המועדפת עליהם (במים או בשמן, לא משנה). לצורך הכנת ה"גוף" של הפלאפל בשלו חומוס ואת הגרגירים מעכו היטב. כעת, ערבבו עם בצל קצוץ, עשבי תיבול כגון כוסברה, פטרוזיליה, הוסיפו תיבול כטוב בעינכם. אפשר לערבב עם מעט טחינה גולמית למי שאוהב או להוסיף סומסום. מהתערובת שהתקבלה מכינים כדורים בגודל שאוהבים. על מנת שהפלאפל יהיה זהוב ויפה ופריך, מומלץ לטגן לאחר שהכדורים נחים מעט בצד, להתגבשות (בקירור). טובלים בשומשום או קמח ואחר כך בביצה טרופה ומטגנים. מומלץ להגיש לצד טחינה וסלט קצוץ טרי, עם טיפה לימון.

מאכלי טונה מהירים וטובים

מתחשק משהו מהיר, טעים, קל להכנה ובריא? אין ספק שזה הדג שנולד למשימה. המון סוגים של שימורים מוכנים לאכילה אפשר לשלב כדי לקבל ארוחה בצ'יק צ'ק. למשל אפשר לערבב עם גרעיני תירס מתוק, עירית קצוצה, שמיר ונתחי הדג הבהיר שעושה טעים בפה. אפשר לערבב עם אפונת גינה או אפונה וגזר או לקצוץ כמה ירקות שיש במקרר ולערבב עם נתחים טעימים, בשמן או מים כרצונכם. כריכים בשילוב של טונה אפשר להכין מכל מיני סוגים. למשל, על בסיס ביצים קשות מעוכות. או בתוספת גבינה צהובה או גבינת שמנת. זהו מאכל שהולך נהדר גם עם בצל מטוגן או עם אבוקדו טרי. אכלו מגוון ותיהנו מכל ביס מחדש.

 

שתף
אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x