מאפה ראש השנה ברוטב פטריות
מרכיבים:
1 חבילת בצק עלים
2 קופסאות טונה מסוננות
2 בצלים ירוקים קצוצים
1/2 כפית מלח
1 ביצה טרופה לציפוי
לרוטב:
4 כפות שמן זית
1 סלסלת פטריות שמפיניון קצוצות \ פרוסות דק
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית כורכום
3 כפות עלי טימין טרי
1/2 כוס מים מעורבבים עם כפית קורנפלור
ההכנה:
- 
בקערה מערבבים את קופסאות הטונה המסוננות עם הבצל הירוק ומעט מלח
 - 
פורסים את בצק העלים וחותכים לריבועים שווים
 - 
מניחים כף גדושה במרכז כל ריבוע וסוגרים את הקצוות האלכסניות ממש כמו מאפה גביניות
 - 
מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה במרווחי ומברישים בביצה טרופה
 - 
אופים כ- 30 דקות בחום של 180 מעלות עד הזהבה
 - 
להכנת הרוטב, במחבת מניחים שמן זית ובצל, מטגנים עד שהבצל מזהיב ומוסיפים פטריות, מטגנים חמש דקות נוספות ומוסיפים את התבלינים ואת המים עם הקורנפלור, מערבבים כ- 3 דקות ומסירים מהאש
 - 
מגישים מאפה חם עם רוטב מעל.
 



            
            
                
              
                
            
            



















