בלינצ'ס סלק במילוי סלט טונה

לפני שמתחילים: אבקת סלק מעניקה לבלינצ'ס גוון ורוד יפה. היא נמכרת בחנויות טבע ובחנויות מתמחות. אם אין לכם, ניתן לוותר עליה, והבלינצ'סים יצאו בגוון בהיר ורגיל.

סלט טונה וירקות

מצרכים:

 * 2 קופסאות טונה סטארקיסט בשמן קנולה, מסוננות

* 1 כף גדושה מיונז

* ½ כפית חרדל דיז׳ון

* 1-2 כפות מיץ לימון טרי

* 1 מלפפון חמוץ, קצוץ דק

* 1 פלפל אדום, קצוץ דק

* ½ בצל סגול, קצוץ דק

* 1 כף שמיר קצוץ

* מלח ופלפל, לפי הטעם

אופן ההכנה:

מערבבים את כל מצרכי הסלט בקערה. טועמים ומתקנים תיבול. שומרים במקרר.

בלילה לבלינצ'סים עם אבקת סלק

מצרכים (כ-10 יחידות):

 * 2 ביצים

* 1 כף שמן

* 2 כוסות קמח

* ½ -1 כפית אבקת סלק (לא חובה)

* 2 כוסות מים

* 1-2 כפות שמן קנולה לטיגון

אופן ההכנה:

 * מערבבים את כל המרכיבים, למעט המים, בקערה.

* מוסיפים את המים בהדרגה תוך כדי ערבוב, עד לקבלת בלילה חלקה.

* אם סמיך מדי, הוסיפו מים; אם דליל, הוסיפו קמח.

* מחממים ומשמנים קלות מחבת טפלון.

* יוצקים מצקת מהבלילה למחבת ומטים אותה ליצירת שכבה דקה.

* מטגנים עד שהשוליים מתרוממים, הופכים ומטגנים עוד דקה-שתיים. מוצאים מהמחבת ומצננים.

הרכבת המנה

להגשה: חסה לליק / צנוניות.

פורסים כל בלינצ'ס, מניחים עלה חסה וסלט טונה. מקפלים צד אחד פנימה, ואז את הצד השני מעליו  ליצירת משולש מהודק. ממשיכים כך עם שאר הבלינצ׳סים ומגישים.

שתף

מתכונים נוספים