בורקס דפי אורז טונה ותפוח אדמה
ל- 8-10 יח'
בלילה לציפוי דפי האורז:
מצרכים:
2 ביצים
קורט מלח
1 כף שמן זית
2 כפיות סילאן
2 כפות מים קרים
2 כפיות קורנפלור
למילוי:
מצרכים:
3 קופסאות טונה בשמן זית של סטארקיסט מסוננות היטב
2-3 תפוחי אדמה, מבושלים ומעוכים לפירה
½ כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
1 כף אריסה חריפה
לציפוי:
שומשום
אופן ההכנה:
1. מכינים את הבלילה: טורפים את הקורנפלור עם המים הקרים לתערובת ללא גושים ואז את שאר מרכיבי הבלילה בכלי שטוח ורחב עם שוליים עד לקבלת תערובת אחידה.
2. מערבבים בקערה נפרדת את כל מרכיבי המילוי עד לאיחוד.
3. משרים כל דף אורז בבלילת הביצים לשניות בודדות (זמן ממושך יקשה את התפעול היות שדף האורז עשוי להתרכך יתר על המידה)
4. מניחים את דף האורז המרוכך קלות על משטח יבש (ניתן על גבי נייר אפייה מעל השיש). מניחים כף גדושה מהמילוי במרכז הדף, מקפלים לצורת גלילה מאורכת (סגור מהצדדים).
5. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומפזרים שומשום מעל. אופים בתנור שחומם מראש ל־220 מעלות עד שהבורקסים מזהיבים (כ-20 דקות).
8. מגישים לצד סלט ירקות קצוץ, עגבניות מגורדות טחינה ואריסה חריפה.
שימו לב, הבורקסים במיטבם מיד לאחר ההכנה.
שתף