סמבוסק מבצק פריך
מרכיבים:
500 גרם קמח לבן
1 כף אבקת אפייה
½ כוס שמן קנולה
1 כפית מלח
½ כוס מים חמימים
100 גרם חמאה \ תחליף חמאה רכה
למלית:
2 קופסאות טונה מסוננות
1 בצל קצוץ דק מטוגן
1 כפית שטוחה מלח
1 כפית שטוחה פלפל שחור
לציפוי:
ביצה טרופה
ההכנה:
- 
מעבדים את מרכיבי הבצק לבצק אחיד, אם יש צורך מוסיפים מעט נוזלים
 - 
מניחים את הבצק בקערה מכוסה מגבת כעשר דקות
 - 
מערבבים את מרכיבי המלית
 - 
מרדדים את הבצק לעלה דק וקורצים עיגולים
 - 
במרכז כל עיגול מניחים מהמלית
 - 
מברישים את קצוות העיגול בביצה טרופה ומקפלים את הבצק על המלית .
 - 
מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים בביצה טרופה
 - 
ניתן לפזר שומשום לא חובה
 - 
אופים ב- 180 מעלות בתנור שחומם מראש כ- 25 דקות עד השחמה
 - 
ניתן להגיש לצד ממרח, או מטבל.
 



            
            
                
              
                
            
            



















