סלטים אביביים מרעננים
אחרי חורף של תבשילים כבדים ומרקים מהבילים, מגיע הזמן לפנות מקום למאכלים קלילים ומרעננים ומי אם לא הסלטים יכול לעמוד בראשם. ירקות טריים, עלים רעננים, ועשבי תיבול שמוסיפים טעם ושפע של ערכים תזונתיים לכל ביס.
סלטים שלא רק מרעננים – הם גם מזינים
כשחושבים על סלט, המחשבה הראשונה היא לרוב "בריא", אבל האמת היא שסלט טוב יכול להוות גם ארוחה שלמה – במיוחד אם אנחנו בונים אותו נכון. הוספה של חלבונים כדי שיעמוד גם תחת ההגדרה של תזונת חלבונים, שומנים טובים, וירקות מגוונים יכולה להפוך את הקערה הצבעונית הזו למנה מאוזנת, משביעה ונכונה לגוף שלנו.
באביב, יש שפע של ירקות טריים במיוחד: חסות, תרד, אספרגוס, עלי רוקט, נבטים למיניהם, צנוניות ועשבי תיבול כמו כוסברה, נענע ושמיר. לשילוב הנכון אפשר להוסיף גם זרעים ואגוזים – שהם לא רק פריכים ומוסיפים טעם, אלא גם מהווים מזון עשיר במגנזיום שחשוב לתפקוד השרירים והלב.
ומה לגבי נשים בהריון?
סלטים שמכילים עלים ירוקים כהים, קטניות או טונה יכולים לתרום משמעותית לצריכת ברזל לנשים בהריון, במיוחד אם משולבים עם ויטמין C כמו עגבניות או פלפל אדום, שמסייעים לספיגת הברזל בגוף.
הנה 5 רעיונות לסלטים אביביים מרעננים עם עשבי תיבול טריים ורוטבים קלים:
- סלט טונה עם פולי אדממה ונענע
משלבים קופסה של טונה סטארקיסט בשמן זית איכותי עם חופן פולי אדממה (אפשר קפוא ומופשר), פרוסות דקיקות של מלפפון, נענע קצוצה, בצל ירוק ושומשום שחור.
הרוטב: כף סויה, מיץ ליים, כפית דבש ושמן שומשום.
- סלט ירוקים עם גבינת עיזים ואגוזים מסוכרים
ערבוב של עלי בייבי, רוקט, ותרד עם קוביות גבינת עיזים רכה, אגוזי מלך קלויים עם מעט סילאן, ופרוסות תפוח ירוק.
הרוטב: חרדל דיז'ון, מיץ לימון, דבש ושמן זית.
- סלט קינואה צבעוני עם עדשים וירקות קלויים
בסיס של קינואה ועדשים שחורות (שהם חלק של תזונת חלבונים מהצומח, ומהווים מזון עשיר במגנזיום), בתוספת קוביות בטטה ואספרגוס שנקלו בתנור. מוסיפים בצל סגול, עגבניות מיובשות ונענע קצוצה.
רוטב פשוט של שמן זית, לימון ומעט כמון עושה את העבודה.
- סלט טונה ים תיכוני
שילוב של טונה סטארקיסט במי מלח, גרגירי חומוס, עגבניות שרי, זיתי קלמטה, בצל סגול ופטרוזיליה. מגישים על מצע של חסה, עם רוטב לימון, שמן זית ואורגנו. הסלט הזה מהווה מנה משביעה במיוחד בזכות השילוב בין קטניות, חלבון מהטונה, ושומנים בריאים ויכול להתאים לארוחת צהריים מאוזנת.
- סלט שורשים ורימונים עם טחינה גולמית
גזר, סלק ולפת חתוכים דק, מעורבבים עם גרגרי רימון, כוסברה קצוצה, ופקאן קלוי.
הרוטב: טחינה גולמית מתובלת בלימון ושום.
לא חייבים לוותר על טעם כדי לאכול בריא
אם פעם המילה "סלט" העלתה אסוציאציות של תוספת חסרת חשק ליד המנה העיקרית, היום מדובר בעולם שלם של יצירתיות קולינרית. האביב הוא זמן מצוין לנסות ירקות שלא ניסינו, לשלב תוספות חדשות, ולבנות מנות יצירתיות לעין ולפה. סלט יכול להיות גם חגיגה וגם תזונה חכמה. הוא יכול לכלול מרכיבים שמאפיינים תזונת חלבונים שתורמת לתחושת השובע לצד שפע של ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים שתורמת לשגרת אכילה קלה ומרעננת באביב שבאופן טבעי נעים יותר לגוף להרגיש קליל.
אז בפעם הבאה שאתם חושבים מה להכין לארוחת צהריים או ערב, תנו הזדמנות לסלט. אם כל אחד מבני המשפחה אוהב מרכיבים אחרים בסלט שלו, אפשר לחתוך את כל המרכיבים ולהניח על השולחן כמו בבר סלטים, וכל אחד יכול להרכיב לו את הסלט האהוב עליו.
בתאבון!
שתף