סכיני מטבח לפילוט דגים

מנות דגים נמצאות בכל מטבח כאשר לכל סוג מטבח / עדה יש את הדגים המועדפים עליהם. כמו כן קיימים סוגים שונים של מנות דגים (למשל: טיגון, אפיה, נא, אידוי וכו'). 

הסוד להכנה של מנת דגים מושלמת היא שימוש בחומרי גלם טריים – דג טרי!  דג טרי דורש מיומנות פילוט וניקיון (מקשקשים, עצמות ואדרה) ולכן עבודת פילוט דגים עם סכיני מטבח איכותיים ומקצועיים יעזרו לכם במלאכת הפילוט.

מהי סכין מטבח לפילוט דגים?

סכיני מטבח לפילוט דגים הינם סכינים המיועדים לחיתוך נתח דג ללא העצמות וללא אדרה כלומר לחתוך את הדג בצורת פילה. זוהי סכין בעלת להב גמיש חד וצר יחסית המאפשר עבודה במקביל למשטח החיתוך ולא כנגדו. סכין הפילוט מאפשר פריסה של הדגים לפרוסות דקיקות ביותר והפרדה נקייה של עור הדג. 

אורכה של סכין הפילוט  12 עד 21 ס"מ, והיא דורשת השחזה לעיתים תכופות.

סוגי חיתוך בסכין פילוט דגים

כל מנה זקוקה לדג המושלם עבורה וכמובן לצורת חיתוך הדג שתוגש במנה. השימוש בסכין פילוט דגים איכותית תוכל לעזור בחיתוך ופילוט הדג, לפניכם מס' סוגי חיתוך דגים למשל:

  1. פילה 
  2. קרפצ'יו
  3. סשימי
  4. ספר פתוח
  5. סטייק

איך שומרים ומתחזקים סכין פילוט דגים?

כדי לשמור על סכיני מטבח ובמיוחד סכיני פילוט דגים יש:

  • לבצע את החיתוך על משטח מעץ או פלסטיק ולא על משטח קשה כדי לא לפגוע בחדות הלהב.
  • יש לאחסן את הסכין פילוט עם כיסוי או להניח על מגנט כדי למנוע חיכוך עם כלים אחרים אשר עלולים לפגוע באיכות הסכין.
  • יש לנקות את הסכין מיד לאחר השימוש עם סבון ומים ולייבש אותה.
  • אסור לשפשף את הסכין עם צמר פלדה או לשים אותה במדיח הכלים.
  • יש להשתמש במשחיז סכינים איכותי העשוי מפלדה איכותית.

טיפים לפילוט דגים

שלב ראשון:
משתמשים בסכין פילוט איכותית הדבר הראשון שעושים זה לחתוך את ראש הדג וזנב הדג כך שנקבל את גוף הדג.

שלב שני:
יש לחתוך את לאורך כל הדג היכן שהסנפיר העליון והתחתון לאחר מכן חותכים לאורך העצמות של הדג כך שמתקבלים לבסוף 2 פרוסות דג עם עור.

שלב שלישי:
בכדי להפריד בין העור של הדג לפילה תופסים בקצה של העור ובעזרת הסכין פילוט חותכים ובו זמנית מושכים את העור עד שמתקבלת פרוסת פילה נקייה מעור, מומלץ לחתוך את שומן הדג.

בתיאבון!

שתף
אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x