סושי טונה וירקות

מצרכים:

• 3 כוסות אורז לסושי
• 3.5 כוסות מים (או בהתאם להוראות האריזה של האורז)
• 1/3 כוס חומץ אורז
• 2 כפות סוכר
• 1 כפית מלח

מילוי:

2 קופסאות נתחי טונה בהירה במים
1-2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1 אבוקדו, מקולף וחתוך לרצועות
רצועות דקות גזר, עירית, רצועות מלפפון
1 חבילת אצות נורי
מה עוד צריך? כף מעץ, מחצלת סושי, קערית עם מים (להרטבת הידיים /כף העץ)

הוראות הכנה: 

1. שוטפים את האורז במסננת מתחת לברז מים קרים. עד שהמים נעשים שקופים.
2. מעבירים את האורז לסיר עם 3.5 כוסות מים.
• מכסים.
• מביאים את המים לרתיחה על אש גבוהה.
• מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות, עד שכל המים נספגים באורז.
• מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה ל-10 דקות נוספות.
3. מכינים תערובת חומץ אורז: בקלחת מחממים את חומץ האורז, הסוכר והמלח עד שנמסים. מסירים מהאש.
4. מעבירים את האורז לקערה רחבה
• יוצקים את תערובת החומץ על האורז ומערבבים בעדינות בעזרת כף עץ .
• מקררים את האורז לטמפרטורת החדר לפני השימוש.
בקערה קטנה מערבבים את הטונה עם רוטב הצ'ילי המתוק.

להרכבה:  

על מחצלת סושי מניחים אצה. הצד המבריק כלפי מטה (המחוספס כלי מעלה).

בעזרת כף או ידיים מעט רטובות מניחים את האורז על גבי כל האצה בשכבה דקה. משאירים בחלק העליון של האצה חתיכת אצה שלא כוסתה באורז.

מסדרים לאורך השליש התחתון של האצה מלית טונה ולצד זה גזר, מלפפון ועירית (או אבוקדו).

עם קצוות האצבעות שהורטבו במעט מים מטפטפים על קצה האצה הריקה למעלה. כך שהיא תיבדק טוב יותר בעת עיצוב הגליל.

כורכים את האצה עם האורז במהודק על המלית וממשיכים לגלגל בעזרת המחצלת עד שנוצר גליל מהודק היטב. (אם השוליים לא אחידים, מסירים אותם)

בסכין חדה חותכים כל גליל לחצי וממשיכים לחתוך ל-3 או 4 חתיכות שוות. סה"כ מתקבלים 6/8 יחידות סה"כ.

מגישים עם סויה, וואסבי, ג'ינג'ר כבוש, רוטב טריאקי, רוטב ספייסי מיונז – הסושי הכי טעים ביום הכנתו.

  • לגיוון ניתן להוסיף לטונה ולצ'ילי גם מעט מיונז או לחילופין מעט שמן שומשום.
שתף

מתכונים נוספים