מאפה טונה, גבינות וממרח עגבניות מיובשות
מרכיבים:
לבצק:
1 חבילת נתחי טונה בהירה בשמן, מסוננת
1/2 1 כוסות קמח
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 כפית מלח
1 ביצה
למילוי
1 זוקיני חתוך ל 4 רצועות ארוכות
1/2 כוס גרגירי תירס, מסונן
8-10 עגבניות שרי צבעוניות, חצויות
10 זיתי קלמטה, מגולענים
2 כפיות עלי טימין
2-3 כפות ממרח עגבניות לחות, מסונן משמן
1/2 כוס גבינת מוצרלה, מגורדת
שמן זית
מלח
לציפוי:
1 ביצה, טרופה
שומשום
אופן ההכנה:
על מחבת פסים מעט משומנת צולים את הזוקיני עד שמתקבלים סימני צריבה והירק מתרכך קלות. חותכים לקוביות. מעבירים לקערה ומסיפים חצי כף שמן זית, מעט מלח וטימין. מערבבים קלות.
לבצק:
מערבלים את הקמח, החמאה והמלח בקערת מיקסר עם וו גיטרה במהירות איטית עד קבלת תערובת פירורית.
מוסיפים את הביצה לפירורים ומגבירים מהירות עד שהתערובת מתאחדת לבצק ( נזהרים מעיבוד יתר)
אוספים ומאחדים את הבצק ועוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לכחצי שעה.
מרדדים את הבצק מעל נייר אפייה מעט מקומח לקוטר 24-26 ס"מ. מניחים את נייר האפייה עם הבצק המרודד מעל תבנית האפייה.
במרכז הבצק מורחים שכבה אחידה של ממרח עגבניות. מפזרים עלי טימין מסדרים מעל את נתחי הטונה, זוקיני צלוי, עגבניות שרי, זיתים, תירס וגבינה. אוספים את שולי הבצק, מניחים ומהדקים מעל הירקות כשהחלק המרכזי נשאר חשוף.
בעזרת מברשת מורחים ביצה טרופה על שולי הבצק ומפזרים שומשום.
אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות כ 40 דק', עד שהמאפה זהוב, אפוי ומוכן לאכילה.
- במקום להכין ניתן להשתמש בבצק פריך מלוח קנוי מופשר לפי ההוראות.
- יש לעבוד עם הבצק כשהוא קר
- לגרסת פרווה: משתמשים ב"מחמאה" בבצק, משמיטים את הגבינה
- להגיש לצד סלט