מתכון מאפה חגיגי במילוי טונה ופסטו
כותב המתכון: תום פרנץ, זוכה מאסטר שף 3
מצרכים:
- חבילת בצק עלים מופשר לפי הוראות ההכנה שעל האריזה
 - 3 כפות פסטו גדושות
 - 2 קופסאות טונה סטארקיסט עם פלפל חריף – מסוננות
 - 100 גרם פרמזן מגורר
 - ביצה טרופה להברשת המאפה
 - לקישוט – שומשום, קצח או פרג
 
אופן ההכנה:
- ליצירת צורת כוכב, חותכים את בצק העלים לרוחבו, לשני חלקים.
 - בשני החלקים, מסמנים עיגול בעזרת תבנית עגולה, חותכים את שולי הבצק בסכין חדה לקבלת עיגול מושלם.
 - מעבירים עיגול בצק אחד לתבנית מרופדת בנייר אפיה, מורחים באופן אחיד פסטו על עיגול הבצק, מפזרים טונה וגבינה.
 - מניחים את עיגול הבצק השני מעל, בדייקנות.
 - לוקחים כוס ומניחים במרכז עיגול הבצק.
 - בעזרת סכין חדה חותכים חתכים שווים בבצק עד לשפת הכוס- חותכים ארבעה חתכים במרחקים שווים, ולאחר מכן חותכים שלושה חתכים נוספים בכל רבע.
 - מסירים את הכוס מהבצק, תופסים ב2 ידיים 2 משולשי בצק, ומסובבים אותם לכיוונים מנוגדים ומחברים כל 2 קצוות ביחד, כך ממשיכים הלאה.
 - את הקצוות מקפלים קלפי פנימה, כדי ליצור צורה עגולה למאפה.
 - מברישים בביצה טרופה, מפזרים שומשום, ומעבירים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.
 - אופים עד להזהבה, כ- 20 דקות.
 - מגישים חם על צלחת הגשה.
 



            
            
                
              
                
            
            



















