סלט קינואה עם נתחי טונה
מצרכים לכ-4-6 מנות:
1 חבילת נתחי סטארקיסט DELI בנגיעות לימון ופלפל שחור – מסוננת מנוזלים
1 כוס קינואה לבנה
כפית מלח
3 מלפפונים, חתוכים לקוביות
1/3 כוס עלי נענע, קצוצים
2 גבעול סלרי, קצוץ
1/3 כוס חמוציות/גרעיני רימון
1/4 בצל סגול, קצוץ
1 תפוח עץ חתוך, לקוביות קטנות
רוטב דבש, חרדל ואורגנו
לכ- 1/2 כוס רוטב
* 1/3 כוס שמן זית
* 2-3 כפות דבש
* 2 כפות חומץ תפוחים
* 1 כף אורגנו מיובש
* 1 כפית חרדל דיז'ון חלק
* מלח, פלפל שחור
אופן הכנה:
מכינים קינואה כפי שמכינים פסטה.
ממלאים סיר במים עם כפית מלח ומביאים לרתיחה.
לאחר שהמים רתחו מכניסים את הקינואה לתוך הסיר ומנמיכים להבה.
מבשלים כ- 10 דק', או עד שרואים שהקינואה מוכנה. (עד שנוצרת סביב זרעי הקינואה מעין "טבעת" לבנה).
בתום בישול הקינואה, מעבירים למסננת ומצננים.
שמים את הקינואה בקערה ומוסיפים את מלפפונים, תפוח העץ, רימונים (או חמוציות), נענע ובצל. מניחים מעל את נתחי הטונה.
לרוטב- מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת. מפזרים את הרוטב מעל הסלט מערבבים היטב מגישים.
שתף