אנחנו מאוד אוהבים סלטים ואין ספק שהם מומלצים לכולנו – מבוגרים כצעירים, גברים כנשים. אי אפשר להפריז בחשיבותם מבחינה בריאותית והם גם אסתטיים מאוד להגשה ומתאימים ליום יום וגם לאירועים. והפעם, נסביר למה אנחנו ממליצים באופן מיוחד על סלט טונה. לפניכם כל הסיבות הנבחרות.

כי הוא קודם כל מלא בריאות

אפשר להכין אותו בכל מיני צורות שונות, אולם בכל צורה שלא תסתכלו עליו, הוא קודם כל מאוד בריא. מה יש בו? רק מרכיבים בריאים, טריים, שעושים לנו טוב. ומה אין בו? אין בו צבעי מאכל, אין בו חומרים משמרים, אין בו הרבה כולסטרול וגם אפשר להכין אותו ללא עודף נתרן. ומה מומלץ? מומלץ לשלב בו ירקות מכל הצבעים ומכל הסוגים, כך שמקבלים שילוב מנצח של כל הוויטמינים, המינרלים ונוגדי החמצון שרק אפשר. שילוב הוויטמינים והמינרלים, ביחד עם החלבון שמצוי בשפע בדגים טוב לגדילה של ילדים, חשוב למוח בכל גיל, משפר את בריאות העור, מועיל למראה שיער בריא ואפילו משפיע לטובה על המפרקים והציפורניים ומעולה לספורטאים. כשכל הטוב הזה נמצא בפנים, אפשר להמשיך לסיבות הבאות.

מאוד קל להכנה

מלבד היותו בריא, במיוחד כשהוא טרי, הרי שאי אפשר להקל ראש באופן ההכנה שלו. סלט טונה הוא אחד הסלטים שמאוד קל להכין. מספיק לקחת כמה ירקות, לשטוף ולקצוץ. מוסיפים את נתחי הטונה הבהירה מלמעלה, מזליפים מעט שמן, קצת מלח, כמה עשבי תיבול אם מתחשק וזה פחות או יותר הכל. אפשר כמובן להשקיע קצת יותר, אם יש זמן. למשל, אפשר להוסיף בצל מטוגן או גמבה מוקפצת. ניתן להוסיף גם אגוזים קצוצים מלמעלה או חסה אייסברג, וכל מרכיב טרי וטעים שיעשה לכם טוב. אגב, ניתן כיום אפילו לקצר את זמן ההכנה, אם אתם מאוד עסוקים. שתי אפשרויות מומלצות – ניתן לקנות מרכיבים מסוימים שטופים ומוכנים לסלט, כגון תערובת ירקות, גזרים חתוכים, חסות מוכנות לאכילה ושטופות. אפשרות אחרת, יותר זולה – לקנות מכונה לחיתוך ולקיצוץ ירקות. תמיד טוב שיש אחת כזאת במטבח.

הסלט הטוב שמתאים בכל שעה

אז אמרנו שהוא בריא וגם ראינו שלא צריך לטרוח יותר מדי כדי להכין אותו. אבל אם תשאלו אותנו, הרי שאנחנו מאוד ממליצים על סלט טונה מפני שהוא גם מתאים בכל שעה. אפשר להתפנק איתו לארוחת בוקר, הוא מתאים כמרכיב מרכזי לברנץ', אפשר להגיש אותו כמנת תוספת לצהרים או להפוך אותו לכוכב הארוחה בערב. אפשר לתת לו טוויסטים בהתאם לשעה, להוסיף יותר מרכיבים או לשנות את התיבול, אבל בשורה הסופית, זה לא מה שחשוב. מה שחשוב הוא שבכל שעה, אם אין לכם רעיון לארוחה, תוכלו להכין אותו וליהנות.

אפשר לארוז ולקחת לעבודה

מה שעוד טוב זה שאפשר להכין כל מיני גרסאות שלו, שמתאימות גם בשביל לארוז ולקחת לעבודה. אם אתם מרגישים שאתם לא אוכלים בריא בעבודה בגלל עומס או לחץ של זמן, פשוט תכינו ערב קודם סלט טונה ומיונז. תוכלו להוסיף את הסלט הזה לכריך של לחם מלא או לשים בקופסא. הוא טעים, הוא משביע, הוא בריא ולא יהיו לכם נקיפות מצפון בגלל ששוב חטפתם חטיף מלא סוכר או יותר מדי פחמימות. בבית, בעבודה, אפילו לפיקניקים, הוא טוב וטעים בכל מקום ובכל זמן.

נראה מושקע במינימום מאמץ

קפצו אליכם אורחים ואין לכם זמן להכין משהו מושקע? אין שום בעיה, כשיש טונה במזווה, ביצים במקרר עוד שפע של ירקות ותבלינים, תכינו משהו מושקע במינימום זמן וללא מאמץ. בתוך חמש או עשר דקות יש לכם סלט טונה וביצים או טונה עם ירקות. בינתיים, כשהביצים מתבשלות, אפשר להקפיץ צנימים ולסדר על השולחן קצת מטבלים, ירקות חתוכים, שלל גבינות או פיצוחים (שיהיה בינתיים מה לנשנש).

אפשר להכין ממרכיבים שיש בכל בית

מה שהופך את הסלט הזה לכל כך אהוב עלינו הוא שלא צריך לארגן שום דבר במיוחד. לא צריכים לגשת לקצב ולקנות נתחים מובחרים, משום שכל מה שצריך זה רק לפתוח קופסה של טונה מובחרת. לא צריך לחפש בשוק או בירקן, פירות או ירקות אקזוטיים. אפשר להכין יופי של סלט טונה עם כל ירק שנשאר במקרר. הוא הולך מצוין עם עגבניות או עם גזר, עם פטריות או עם בצל, עם כרוב קצוץ או עם חסות פריכות. חוץ מזה, אפשר פשוט לערבב את הנתחים הטעימים של הדג עם תפוח אדמה מבושל או עם מיונז או עגבניות טריות ומרוסקות. זה קל, נוח, מזין ומשתלם.

תמיד אפשר למצוא מתכון חדש ומעניין

אנו אוהבים לגוון, וזו עוד סיבה שהופכת את הסלט הזה, על צורותיו השונות, לכל כך מומלץ. אפילו אם נדמה לכם שאתם מכירים את כל הדרכים הנכונות להכין אותו, תמיד יהיה מישהו שחשב על רעיון נוסף, מעניין ומפתיע. חפשו סלט טונה מתכון ותבינו די מהר על מה אנו מדברים. אפשר למצוא סלטים בסגנון יווני, איטלקי או רוסי. אפשר למצוא סלטים בנוסח בולגרי או תוניסאי או מרוקאי. ומלבד סלטים קרים, אפשר לשחק גם עם הרעיון של סלטים חמים. אם משעמם לכם בפה ואתם רוצים אוכל מזין, מהיר הכנה, זריז וצבעוני, חפשו את המתכון הנכון ותינהו.

שתף
אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x