איך מכינים סלט טונה מעולה – מתכון שקל להכין ומאוד טעים לאכול

אנחנו תמיד בעד אוכל בריא וגם טעים. אוכל מאוזן שגם מוגש יפה על הצלחת וגם עושה נעים על הלב. סלט טונה הוא אחד המאכלים האהובים ביותר, במיוחד מכיוון שניתן למצוא שלל גרסאות מפנקות וטעימות. אנו מתכבדים להגיש סלט טונה מתכון מנצח ובעצם הרבה יותר ממתכון אחד. אספנו שלושה מתכונים מעולים וטעימים, לקטנים ולגדולים.

סלט טונה מתכון עם ביצים

אחד השילובים שהולכים מאוד מוצלח ביחד הינו השילוב שבין סלט טונה וביצים. זהו שילוב בריא, טעים ומזין, שיכול להתאים בכל שעה משעות יום. זהו סלט שאפשר לשלב עם לחמנייה טרייה או בגט וכן לצד סלט ירקות טרי. אז איך מכינים סלט טונה שכזה? זה ממש לא מסובך. המצרכים שצריכים לצורך כך כוללים קופסא של טונה בשמן או טונה במים, שתי ביצים, בצל ירוק, מיונז ומלפפון חמוץ מהסוג האהוב עליכם. מבשלים את הביצים ואז מועכים אותן היטב. קוצצים את המלפפון החמוץ והבצל הירוק (אפשר במקום זה להוסיף עירית קצוצה). מכניסים לקערה את כל המרכיבים וגם את הטונה, מוסיפים מיונז בכמות לפי הטעם ומערבבים היטב.

איך מכינים סלט טונה ומיונז (רגיל או דיאטטי)

אם מתחשק משהו אחר, ללא ביצים, או שפשוט גיליתם כי קרטון הביצים כבר נגמר, אפשר ללכת על סלט טונה מתכון דומה ובכל זאת – שונה. הפעם מדובר בסלט שמככבת בו הטונה בתור שחקנית ראשית ולצידה שחקן החיזוק מיונז שמקבל הפעם תפקיד מאוד מרכזי ועם טעם מאוד בולט. לצורך ההכנה יש להצטייד בקופסאות טונה, כמה מלפפונים חמוצים ומיונז. אם רוצים להפוך את הסלט הזה לדיאטטי יותר, אפשר להחליף את הטונה בשמן ולהעדיף טונה במים ובמקום מיונז מן הסוג הרגיל ניתן להוסיף מיונז דייאט (כלומר מופחת שומן באופן משמעותי).

ההכנה של הסלט הזה קלה להפליא ולמעשה, זהו סלט טונה מתכון שאפשר להכין בתוך שתיים – שלוש דקות. בתוך קערה שמים את הטונה המסוננת, חותכים את המלפפונים החמוצים, מוסיפים את המיונז ומערבבים היטב. ניתן, אם רוצים, להוסיף גם מעט מיץ לימון ומלח וזהו. הכל מוכן ואפשר לאכול. מומלץ בכריך, על גבי לחם קלוי אבל אפשר גם להוסיף את הסלט הזה לסלט ירקות המורכב מחסה טרייה, עגבנייה, גמבה, בצל, גרעיני תירס מתוק.

הטעם הפיקנטי של סלט טונה מעולה שעונה נעים בכל הגוף

טונה זה סוג של דג שיכול להשתלב נהדר עם שלל רחב של טעמים. ניתן להכין סלט מתקתק, מלוח או מפולפל. אבל אחת הגרסאות הכי מוצלחות היא ללא ספק הגרסה הפיקנטית. סלט טונה פיקנטי יכול להיות בחריפות מעודנת אבל בהחלט ניתן ללכת על החריפות הגבוהה, אם מעדיפים. אז בואו ונראה איך הולך סלט טונה מתכון בנוסח חריף ואדמדם.

לצורך הכנת הסלט הכינו ביצים, תפוחי אדמה וטונה. הצטיידו גם במלח, רוטב אריסה, לימון מוחמץ, שמן זית, מיץ לימון ופלפל. ניתן, אם רוצים, להוסיף לכל זה גם פלפלים חריפים, לפי דרגת החריפות המתאימה לכם. כעת, מבשלים את הביצים וחותכים לקוביות. מבשלים את תפוחי האדמה וגם אותם חותכים ומוסיפים ביחד עם הביצים החתוכות, לקערה. בקערה נפרדת, מערבבים את הרוטב שמורכב משמן הזית, מיץ לימון, פלפל ומלח. מערבבים היטב את כל המרכיבים. לקערה עם תפוחי האדמה והטונה מוסיפים את האריסה, מעט לימון מוחמץ קצוץ וגם את הפטרוזיליה קצוצה. שופכים על הכל את הרוטב ומערבבים היטב. הסלט הולך נהדר בתוך בגט טרי או ג'בטה אבל גם בתוך שתי פרוסות לחם שחור ובצד זיתים שחורים, זה פשוט מעדן.

לסיכום, אם אתם לא יודעים איך מכינים סלט טונה מעולה, מדובר בתהליך לא קשה בכלל שאין סיבה שלא תצליחו לשחזר, במידה ותקראו את המתכון הזה ותעקבו אחרי מה שכתוב בו, צעד אחר צעד. סלט טונה הוא מאכל בריא וטעים מאוד, שאהוב על ידי אנשים בכל קטגוריות הגילאים השונות. ניתן לאכול אותו גם גם לארוחת בוקר, גם לארוחת צהריים וגם לארוחת ערב. במידה ואתם מחפשים מתכון קל, טעים ובריא בשביל ארוחת ביניים – המאכל הזה יוכל לשרת את הצרכים שלכם באופן מושלם ואתם תוכלו גם לגוון מבחינת המרכיבים שאתם משתמשים בהם, כשאתם מכינים סלט כזה.

מעבר לזה, במידה והילדים שלכם אוהבים לאכול סלט טונה, תוכלו להכין אותו בשבילם בבקרים, בשביל שיקחו אותו איתם לבית הספר. אם הילדים שלכם כבר מספיק גדולים והם אוהבים ללמוד להכין אוכל בעצמם, תוכלו ללמד אותם איך מכינים סלט טונה מעולה, כדי שיכינו אותו בכוחות עצמם. זה לא רק יגרום להם להרגיש תחושה של סיפוק (שמרגישים כשלומדים לעשות משהו חדש ובמיוחד כשבתור ילדים – לומדים איך לעשות "כמו מבוגרים"), אלא גם יפנה לכם בבוקר זמן שעד עכשיו הייתם צריכים להעביר בהכנה של אוכל בשביל הילדים שלכם לבית הספר.

כמובן שאם מדובר בסלט שאתם מכינים בשביל הילדים, כדאי להזהר מבחינת רמת הפיקנטיות שלו, כי יש סיכוי גבוה שהילדים שלכם יהיו רגישים יותר מכם בנוגע לכל מה שפיקנטי או חריף. בשביל להמנע מלהגיע למצב שבו הילדים שלכם לא יכולים להינות מהסלט שהכנתם, מומלץ קודם להכין אותו ללא שימוש בפלפל חריף בכלל ועם הזמן להתחיל להוסיף קצת תבלינים שיוסיפו לסלט פיקנטיות. בתאבון!

שתף
אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x