כח החלבון: כמה דרכים פשוטות לצרוך טונה
יש סיבה מצוינת לכך שקופסת טונה היא חלבון מושלם – לא רק שבקופסת טונה יש כ 25 גרם חלבון רזה ואיכותי, זהו אולי הדג הנגיש, הזמין והפשוט ביותר לאכילה. זאת ועוד, מנת טונה מספקת כמות משמעותית של ויטמינים ומינרלים רבים כגון ברזל, אבץ, ויטמין B12 וסלניום (אנטיאוקסידנט) ושל חומצות שומן אומגה 3.
למרות היותה בקופסה, הטונה שומרת על הערכים התזונתיים כשל הדג הטרי ואף אינה מכילה חומרים משמרים (העיקור נעשה ע"י חימום בחום).
אז הבנו שהטונה טובה לנו, אבל מה עוד עלינו לקחת בחשבון כשאנחנו נמצאים מול מבחר שימורי הטונה העצום בסופרמרקט?
1. בשמן או במים? בחירה בטונה במים על פני טונה בשמן "תחסוך" לכם כמעט 5 גרם שומן וכ-100 קלוריות לקופסה. רוצים טונה בשמן עם מינימום ויתור על הטעם? חפשו את הטונה 5% שומן.
2. באיזה שמן? אם העדפתם טונה בשמן, לכו על השמנים האיכותיים יותר, למשל טונה בשמן זית כתית מעולה או טונה בשמן קנולה, הידועים בתועלות הבריאותיות שלהם.
3. מה הטעם? טונה בטעמים או עם תוספות תיבול מאפשרת לכם לגוון את מנת החלבון היומית בקלי-קלות, וכיף הרבה יותר "לשדך" אותה לכריך או סלט ירקות.