בלי פחמימות, בלי גלוטן ובכלל בלי לחם – בשביל הטוסט הזה תצטרכו רק טונה, ביצה, גבינה וטוסטר. מתכון גאוני לטוסט פשוט וקל שמכינים בכמה דקות. מישהו עדיין מתלבט מה לאכול היום לארוחת הערב?

 

התזונה הקטוגנית דוגלת בתפריט עתיר שומן וחלבון ונטול פחמימות וסוכרים, גם אם אתם מחסידיה וגם אם לא, הטוסט הזה הוא פשוט יציאה גאונית. במקום לחם מכינים מאפה על בסיס טונה וגבינה בכמה שניות בטוסטר, ממלאים אותו במוצרלה ותוספות שאוהבים ומחזירים שוב לדקה רק עד שהגבינה חמה ונמתחת בכל ביס. ארוחת ערב זריזה ומושלמת בלי טיפה אחת של פחמימה.

מצרכים

1 פחית טונה בשמן זית

1 כף מסקרפונה

2 ביצים

½ כפית מלח

מעט צ'ילי גרוס (המלצה)

למלית:

½ כוס מוצרלה מגוררת

1 גבעול בצל ירוק

2 כפות זיתים קצוצים

אופן ההכנה

איך מכינים טוסט קטוגני?
1. מערבבים היטב את הטונה עם הגבינה, הביצים והמלח.
2. פותחים טוסטר לחיץ, מניחים נייר אפייה ושופכים מעליו את הבלילה, מכסים בחצי השני של נייר האפייה, סוגרים וצולים (ראה סרטון).
3. מוציאים את בסיס הטונה, חוצים לשני חלקים מניחים את המוצרלה, הבצל הירוק והזיתים. סוגרים ומכניסים שוב לדקה לטוסטר.
4. מגישים לצד ירקות חתוכים.

מתכונים נוספים

אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x