איך הקיץ משפיע על הרגלי האכילה שלנו?
חשבתם פעם שמזג האוויר החם בקיץ יכול להשפיע על ההעדפות הקולינריות שלנו?
מי לא מכיר את ההרגשה שפתאום אין תיאבון לארוחות כבדות, מתחשק ארוחות קלילות, ופתאום הרגלי האכילה שלנו משתנים לא רק במה שאנחנו אוכלים, אלא גם באיך, מתי ולמה.
לא תמיד אנחנו ממש שמים לב לשינויים האלה. הרבה פעמים זה פשוט תגובה טבעית של הגוף לחום, לקצב החיים האחר של חופשות וטיולים, וגם לצרכים התזונתיים שמשתנים למשל בהתאם לשינויים בפעילות הפיזית ואפילו למאזן הנוזלים. לכן חשוב במיוחד לשמור על הרגלי אכילה נכונים ולאפשר לנו להשיג את רכיבי התזונה השונים שחשובים לגוף גם בתקופה המאתגרת הזאת.
בקיץ פחות רעבים
כשחם אנחנו אוכלים פחות, אבל לא תמיד יותר טוב. ירידה בתיאבון כאמור היא תופעה מוכרת בעונה הזו. הגוף מתמודד עם עומס חום, מפחית פעילות עיכול, וזקוק לפחות אנרגיה כדי לשמור על טמפרטורה תקינה. זה עלול לגרום למשל לחלקנו לדלג על ארוחות מסודרות ולהעדיף "לנשנש" לאורך היום ולהעדיף ארוחות קטנות.
לאנץ' בוקס של סטארקיסט היא ארוחה שסוגרת פינה ומהווה פתרון מהיר, מזין, נוח, במגוון טעמים ולא מחייבת בישול ונותנת מענה מצוין לצורך הזה בצרוף של חיסכון של זמן ומאמץ.
תזונה חכמה – גם בקיץ
למרות תחושת הקלילות, הגוף עדיין זקוק לאותם רכיבים תזונתיים חיוניים ובמקרים מסוימים הדרישה אף עולה. לדוגמה, בעקבות הזעה מרובה, נוצר צורך מוגבר לנוזלים ולמינרלים. חוסר תשומת לב עלול להוביל לעייפות, חוסר ריכוז, או תחושת חולשה כללית.
לכן חשוב לא להזניח רכיבי תזונה חשובים כמו למשל מזונות עשירים בברזל שמונעים אנמיה ותורמים לערנות גם בימים חמים. דוגמאות למזונות כאלו כוללות למשל בשר, קטניות, טחינה או ירקות ירוקים ושילוב נכון של ויטמין C (כמו פלפל אדום או עגבנייה) עוזר לגוף גם לספוג את הברזל ביעילות.
עוד רכיב שראוי לתשומת לב הוא אומגה 3 בדגים שהיא חומצת שומן חיונית שתורמת לבריאות הלב, לתפקוד המוח ולמערכת החיסון. מאחר ומדובר בקיץ הרבה אנשים בוחרים לאכול דגים קרים כמו טונה או סלמון וסרדינים שמהווים מקור נהדר לאומגה 3 בארוחה מרעננת וקלילה.
ומה עם הדיאטה?
הקיץ נחשב לעונה בה הרבה מאיתנו מנסים לרדת במשקל בין אם לקראת בגדי ים ובין אם פשוט מתוך תחושת כובד שנמאס ממנה. הבחירות הקולינריות מושפעות גם מזה והרבה בוחרים במאכלים קרים דלי קלוריות לאכילה. אחד המאכלים האלו הוא טונה במים למשל.
איזו טונה דלה יותר בקלוריות – במים או בשמן?
ההבדל ברור: טונה במים מכילה כ-100 קלוריות ל- 100 גר', בעוד שטונה בשמן עשויה להגיע גם ל-200 קלוריות ל- 100 גרם. אם בוחרים בטונה בשמן אך מסננים היטב, אפשר להפחית משמעותית את כמות הקלוריות, אבל עדיין תהיה זו בחירה פחות "רזה" מטונה במים.
האם טונה במים מתאימה לדיאטה דלת קלוריות?
לגמרי כן. היא עשירה בחלבון, משביעה, קלה לשילוב בסלטים, ממרחים, קציצות או כריכים. מדובר באחד הפתרונות הפשוטים והיעילים למי שמחפש חלבון נגיש, טעים, ונמוך בקלוריות.
שילוב של טונה במים עם ירקות טריים, ביצה קשה, תוספת קטניה או דגן מלא – הופך אותה לחלק בלתי נפרד מתפריט מאוזן לקיץ, בלי תחושת רעב מתמשכת.
לסיכום , הקיץ אמנם מביא איתו פחות תיאבון ויותר פיתויים קלילים, אבל הוא גם הזדמנות לבנות הרגלים חדשים, בריאים ונעימים. לא חייבים לבשל כל יום או להשקיע שעות, לפעמים מספיק לפתוח טונה איכותית, להוסיף ירק, ולדאוג שמה שנכנס לצלחת ישאיר אתכם שבעים, מרוצים ועם אנרגיה להמשיך את היום.
שתף